Εγκαταλείπουν την Ελλάδα οι μετανάστες

Εγκαταλείπουν την Ελλάδα οι μετανάστες

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011, 10:00
Αδειάζουν οι γειτονιές της Αθήνας από τους μετανάστες οι οποίοι για περίπου δύο δεκαετίες φιλοξενήθηκαν στην χώρα μας. Η εικόνα του κέντρου αλλάζει και τα ενοικιαστήρια εμφανίζονται πλέον παντού, σε πόρτες, τοίχους, στάσεις λεωφορείων και κολώνες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», η μεγαλύτερη «διαρροή» παρατηρείται στην πολυπληθή αλβανική κοινότητα. Η πτώση στον κατασκευαστικό τομέα έχει πλήξει τους άνδρες, ενώ άνεργες έχουν μείνει πολλές γυναίκες που εργάζονταν ως οικιακές βοηθοί. Πολλοί Αλβανοί σκέφτονται την επιστροφή, όμως τα παιδιά αποτελούν συχνά ανασταλτικό παράγοντα, καθώς πηγαίνουν σε ελληνικά σχολεία και πολλά από αυτά δεν μιλούν καν αλβανικά.

Από το 2004 και μετά, υπολογίζεται ότι έχουν φύγει από την Ελλάδα 50.000 Αλβανοί.

Την Ελλάδα εγκαταλείπουν και Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Πολωνοί οι οποίοι αποφασίζουν να επενδύσουν τις οικονομίες τους στις πατρίδες τους είναι πλέον μέλη της Ε.Ε.

Το επισφαλές μεροκάματο ωθεί ακόμη και ασιάτες μετανάστες να παλλινοστήσουν. Πολλοί μετανάστες από την Ινδία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν έβγαλαν εισιτήριο χωρίς επιστροφή, με προορισμό τις πατρίδες τους.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011, 10:02


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και...