Κίνα: Αίσιο τέλος για 19 ανθρακωρύχους

Κίνα: Αίσιο τέλος για 19 ανθρακωρύχους

Καλά στην υγεία τους είναι οι 19 ανθρακωρύχοι που απεγκλωβίστηκαν σήμερα από τα έγκατα της γης.
Οι ανθρακωρύχοι είχαν παγιδευτεί πριν από μια εβδομάδα, όταν πλημμύρισε στοά ορυχείου στην επαρχία Χάιλοτζιανγκ, στο βόρειο τμήμα της Κίνας.

Οι πρώτοι διασωθέντες βγήκαν στην επιφάνεια περίπου στις 07:00 (02:00 ώρα Ελλάδας), 165 ώρες μετά τον εγκλωβισμό τους λόγω της πλημμύρας στο ορυχείο που διαχειρίζεται παράνομα η «Hengtai Coal Mining», μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Τα μέλη της ομάδας διάσωσης ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοι στο ορυχείο κατάφεραν να ζήσουν πίνοντας από την 23η Αυγούστου μόνο «νερό που έσταζε». Συνολικά στο ορυχείο βρίσκονταν 45 την ώρα του συμβάντος. Οι 19 διέφυγαν αμέσως μετά την πλημμύρα, ενώ άλλοι τρεις διασώθηκαν και μια σορός ανασύρθηκε, σύμφωνα με προηγούμενα δημοσιεύματα.


Οι δύο από τους 19 Κινέζους που διασώθηκαν σήμερα μπορούσαν να βαδίσουν χωρίς υποστήριξη, μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

Οι διασώστες συνεχίζουν να αναζητούν τρεις ανθρακωρύχους που αγνοούνται.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011, 19:10


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Λίγο μετά τις 10.00 το πρωί το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τα θέματα στα ειδικά μαθήματα στα οποία διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων...