Η Volvo συνέχισε τις εκδηλώσεις με θέμα την ασφάλεια

Η Volvo συνέχισε τις εκδηλώσεις με θέμα την ασφάλεια

Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Μετά τη Χαλκίδα, σειρά είχε η Παλλήνη Αττικής, όπου η Volvo Car Hellas διοργάνωσε διήμερη εκδήλωση με θέμα την ασφάλεια που προσφέρουν τα καινούργια αυτοκίνητα σε οδηγό, επιβάτες και πεζούς. Στο μεγάλο αυτό event συμμετείχαν εταιρικοί πελάτες της μάρκας και στόχος της εκδήλωσης ήταν όχι μόνο να επιδειχθεί αλλά και να αποδειχθεί στην πράξη η κορυφαία θέση που κατέχει η Volvo στον τομέα της ασφάλειας. Το «παρών» έδωσαν περισσότεροι από 150 καλεσμένοι, οι οποίοι κατάλαβαν από πρώτο χέρι τη σημασία των συστημάτων ασφαλείας της Volvo.


Τα συστήματα Ασφαλείας της Volvo

Ανίχνευση Πεζών με Αυτόματο Φρενάρισμα
Το σύστημα -πατέντα της Volvo- μπορεί να εντοπίσει πεζούς εμπρός από το αυτοκίνητο, να προειδοποιήσει αν κάποιος πεζός πρόκειται να βρεθεί στην πορεία του αυτοκινήτου και κατόπιν να επιβραδύνει το όχημα με τα φρένα σε πλήρη ισχύ, αν ο οδηγός δεν αντιδράσει. Το σύστημα μπορεί να αποτρέψει πλήρως μία παράσυρση πεζού σε ταχύτητες μέχρι 35 χλμ./ώρα, ακινητοποιώντας το αυτοκίνητο, ενώ για μεγαλύτερες ταχύτητες το επιβραδύνει σημαντικά – πιθανώς σωτήρια.

City Safety
Πρόκειται για μία παγκόσμια πρωτιά της Volvo για ασφαλέστερη οδήγηση στην πόλη. Σε ταχύτητες έως 30 χλμ./ώρα, με τη χρήση laser, ανιχνεύεται αν ένα προπορευόμενο όχημα κινείται πιο αργά ή είναι ακινητοποιημένο. Το αυτοκίνητο φρενάρει αυτόματα, αν ο οδηγός αποτύχει να αντιδράσει έγκαιρα. Το σύστημα αυτό μπορεί να μετριάσει ή ακόμα και ολοκληρωτικά να αποτρέψει τις οπίσθιες συγκρούσεις με χαμηλές ταχύτητες, μέχρι 30 χλμ./ώρα, που είναι οι πλέον συνηθισμένες στην πόλη.

Προειδοποίηση Σύγκρουσης με Αυτόματο Φρενάρισμα
Το σύστημα ανιχνεύει αν ο οδηγός πλησιάζει επικίνδυνα το προπορευόμενο όχημα και αν κριθεί απαραίτητο φρενάρει το αυτοκίνητο για αποφυγή της σύγκρουσης.

Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας
Το σύστημα ειδοποιεί ηχητικά τον οδηγό, αν το αυτοκίνητο περάσει πάνω από τη διαχωριστική γραμμή που ορίζει τις λωρίδες κυκλοφορίας, χωρίς να έχει ανάψει το αντίστοιχο φλας.

Σύστημα Επιτήρησης Τυφλών Σημείων
Το σύστημα βοηθά να εντοπίζονται οχήματα που βρίσκονται πίσω και πλάγια από το αυτοκίνητο, στη λεγόμενη τυφλή γωνία, και από τις δύο πλευρές του οχήματος. Μία προειδοποιητική λυχνία στο εσωτερικό του αντίστοιχου εξωτερικού καθρέφτη ανάβει, θέτοντας σε επιφυλακή τον οδηγό.


Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση της Volvo

Φωτογραφίες:

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011, 11:35


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Παρά τη νίκη του Σοσιαλιστικού κόμματος στις εκλογές της Ισπανίας που ανέδειξαν πρώτο και πάλι τον πολιτικό Πέδρο Σάντσεθ...