Απειλoύν με αφαίρεση άδειας τους ταξιτζήδες

Απειλoύν με αφαίρεση άδειας τους ταξιτζήδες

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011, 12:23
Με έγγραφό του προς τους περιφερειάρχες, ο γεν. γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Αρ. Μπουρδάρας κλιμακώνει το ήδη βαρύ κλίμα στις σχέσεις του υπουργείου με τους αυτοκινητιστές, ζητώντας να πληροφορηθεί αν έχουν εφαρμοστεί τα όσα επιτάσσει εγκύκλιος, που εξεδόθη τον Αύγουστο και προβλέπει ακόμη και αφαίρεση αδείας, σε περίπτωση που απεργοί ταξιτζήδες καταλάβουν κάποια οδική αρτηρία.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι: «Απαγορεύεται η κατάληψη με οποιοδήποτε μέσο και για οποιοδήποτε λόγο μέρους ή ολόκληρου του οδοστρώματος των εθνικών, επαρχιακών και δημοτικών ή κοινοτικών οδών, διά των οποίων διεξάγεται η κυκλοφορία μηχανοκίνητων και μη οχημάτων. Αυτοί που παραβαίνουν με πρόθεση τη διάταξη του προηγούμενου εδαφίου τιμωρούνται με τις ποινές της παραγράφου 1 του ν. 292 του Ποινικού Κώδικα. Παράλληλα, και ανεξάρτητα, της κατά το προηγούμενο εδάφιο ποινής, με πράξη του οικείου νομάρχη, μετά από προηγούμενη ακρόαση αυτού σε βάρος του οποίου λαμβάνεται το μέτρο, ανακαλείται για ένα (1) έτος και σε περίπτωση υποτροπής, οριστικά, αν πρόκειται για όχημα δημόσιας χρήσης, το δικαίωμα κυκλοφορίας αυτού ως δημόσιας χρήσης, διατασσομένης συγχρόνως της αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος».

Και συνεχίζει, λέγοντας ότι, «Κατόπιν αυτών και με βάση τις σχετικές αναφορές των αρμόδιων αστυνομικών αρχών σχετικά με τις παραβιάσεις από ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ των εν λόγω διατάξεων, οι οποίες (αναφορές) κοινοποιούνται και σε σας, επιβάλλεται η κίνηση, κατεπειγόντως, από μέρους σας της ως άνω διαδικασίας για επιβολή των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων σε βάρος των παραβατών, δηλ. της αφαίρεσης της άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου δημόσιας χρήσης, στην οποία ενσωματώνεται το δικαίωμα κυκλοφορίας του ως τέτοιου, καθώς και της αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας του».

Επιμέλεια: Πάνος Πικραμένος

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011, 13:42


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα