Το νέο κοινωνικό δίκτυο Google+

Το νέο κοινωνικό δίκτυο Google+

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011, 10:20
Ύστερα από δυόμισι μήνες δοκιμών σε έναν σχετικά στενό κύκλο «φίλων» (ειδικών της πληροφορικής και δημοσιογράφων), το νέο κοινωνικό δίκτυο Google+ ή Google Plus ανοίγει πλέον σε κάθε ενδιαφερόμενο σε όλο τον κόσμο, που θέλει να γίνει μέλος.

Αν και αρχικά η πρόσβαση στο δίκτυο γινόταν μόνο μέσω πρόσκλησης, στη συνέχεια επετράπη στους πρώτους χρήστες να προσκαλέσουν ελεύθερα όποιον ήθελαν, με αποτέλεσμα το Google Plus να έχει ήδη εκατομμύρια χρήστες. Τώρα πια όμως, η πρόσβαση γίνεται απολύτως ελεύθερη στον καθένα (χωρίς την ανάγκη πρόσκλησης), μέσω εγγραφής στη διεύθυνση google.com/+, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Google επιδιώκει να ανταγωνιστεί τα άλλα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook (750 εκατ. χρήστες) και τo Twitter (200 εκατ. χρήστες, από τους οποίους τα 100 εκατ. ενεργοί).

Ένα αξιοσημείωτο «εργαλείο» του Google+ είναι το «Hangouts», που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν βιντεο-συνομιλία με πολλούς άλλους χρήστες ταυτόχρονα, μια δυνατότητα που πλέον θα είναι διαθέσιμη και σε όσους έχουν «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο με κάμερα στο μπροστινό μέρος ή υπολογιστές-ταμπλέτες. Η νέα υπηρεσία αρχικά θα παρέχεται σε όσες συσκευές «τρέχουν» το λειτουργικό σύστημα Android της Google, αλλά σύντομα, κατά την εταιρεία, θα επεκταθεί και στις συσκευές της Apple.

Μια άλλη υπηρεσία (Hangouts on Air) επιτρέπει στους χρήστες να εκπέμπουν τα βίντεο τους online ή να βλέπουν τα βίντεο των άλλων. Ακόμα, η Google φρόντισε να ενσωματώσει το «βαρύ πυροβολικό» της (τη μηχανή αναζήτησης) στο νέο κοινωνικό δίκτυό της, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν «κοινωνικές αναζητήσεις», δηλαδή να βρίσκουν όποιες πληροφορίες θέλουν στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα, εκτός από τον υπόλοιπο παγκόσμιο «ιστό». Η δυνατότητα αυτή αναμένεται, μεταξύ άλλων, να αξιοποιηθεί και από τις επιχειρήσεις.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011, 10:52


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα