Το μασάζ κάνει καλό στην υγεία

Το μασάζ κάνει καλό στην υγεία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011, 08:00
Όσοι έχουν δοκιμάσει μια συνεδρία μασάζ γνωρίζουν τα οφέλη και την αξία του. Η καθημερινότητα και οι γρήγοροι ρυθμοί της, η καθιστική ζωή και η κακή διατροφή είναι κάποιοι από τους παράγοντες που μετατρέπουν το σώμα από ενεργητικό και δημιουργικό όχημα σε βαρύ και κουρασμένο, χωρίς ενέργεια.

Μια πετυχημένη συνεδρία μάλαξης απαιτεί τη συνεργασία δότη και δέκτη. Ο δέκτης πρέπει να γνωρίσει το σώμα του και να καταλάβει για ποιο λόγο έχει πόνους σε συγκεκριμένα σημεία, ενώ ο δότης, από την πλευρά του, με τη μάλαξη χαλαρώνει το σώμα, μειώνει τους μυϊκούς σπασμούς και ταυτόχρονα επεμβαίνει στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Έτσι, όλα τα συστήματα διεγείρονται και συντονίζονται, οδηγώντας στη χαλάρωση και την εξισορρόπηση του οργανισμού, με αποτέλεσμα το σώμα να επιστρέφει στην πραγματική φυσιολογία, που έχει χαθεί.

Επιπλέον, η μάλαξη επιταχύνει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου και έτσι το σώμα αποβάλλει πιο γρήγορα τις τοξίνες και τα άχρηστα στοιχεία του μεταβολισμού.

Στην αρχή, για να δούμε πραγματικές μεταβολές στο σώμα μας -αλλά και σε νοητικό και πνευματικό επίπεδο-, η μάλαξη πρέπει να γίνεται αρκετά συχνά (μία φορά την εβδομάδα ή μία φορά στις δέκα ημέρες), έτσι ώστε το σώμα να επανέλθει στη φυσιολογία του. Αυτό βέβαια εξαρτάται από το πόσο κουρασμένο είναι ένα σώμα. Στη συνέχεια μπορούμε να κάνουμε μια απλή συντήρηση. Έτσι, θα νιώθουμε πάντα το σώμα μας δραστήριο και ενεργό.

Πηγή: jenny.gr

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011, 08:00


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Οδηγία προς ναυτιλλομένους (Navtex), με την οποία «κλειδώνει» θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελόριζο, εξέδωσε η Άγκυρα...