Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011, 08:34
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ έξω από το Υπουργείο Υγείας, με τη συμμετοχή των μελών των θεραπευτικών προγραμμάτων και των οικογενειών τους.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων έχει ως εξής:

«Η ''ΚΡΑΥΓΗ'' αγωνίας των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ θα ακουστεί τη Δευτέρα, κατά της πολιτικής του αφανισμού των υπηρεσιών απεξάρτησης που εφαρμόζει το Υπουργείο Υγείας, απειλώντας το δικαίωμα χιλιάδων ανθρώπων στη θεραπεία και την επανένταξη.

Στην Αθήνα η πρωινή ''κραυγή'', με την οποία ξεκινά καθημερινά η λειτουργία των θεραπευτικών κοινοτήτων, θα γίνει έξω από το Υπουργείο Υγείας, με τη συμμετοχή των μελών των θεραπευτικών προγραμμάτων, των οικογενειών, των εργαζομένων και των φίλων του ΚΕΘΕΑ.

Το ίδιο μήνυμα θα στείλουν οι θεραπευτικές κοινότητες και από τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας και τα σωφρονιστικά καταστήματα όπου βρίσκονται. Με αυτόν τον τρόπο θα ξεκινήσει άλλη μια μέρα στη θεραπεία, με την ελπίδα να μην είναι η τελευταία.

Η δραματική μείωση της επιχορήγησης, η δαμόκλειος σπάθη των συγχωνεύσεων και η μείωση του προσωπικού, που οδηγούν στο κλείσιμο τα προγράμματα θεραπείας και επανένταξης του ΚΕΘΕΑ, έχουν διαμορφώσει ένα εξαιρετικά απειλητικό περιβάλλον για τα μέλη που βρίσκονται σε θεραπεία και τις οικογένειές τους: αβεβαιότητα, αστάθεια, αγωνία για την ίδια τους τη ζωή.

Ο μονόδρομος της χορήγησης υποκατάστατων ουσιών και μόνο, που προωθεί το Υπουργείο στο όνομα της μείωσης των κρατικών δαπανών, κλείνει τον δρόμο της απεξάρτησης και της κοινωνικής επανένταξης για τους εξαρτημένους και απαξιώνει το έργο του μακροβιότερου και αποτελεσματικότερου οργανισμού θεραπείας στη χώρα μας.

Παρ’ όλα αυτά, τα μέλη, οι γονείς και οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ εξακολουθούν να ελπίζουν, να παλεύουν για μια ζωή χωρίς ουσίες και δεκανίκια, να προσπαθούν και να αγωνίζονται ενάντια στις φθηνές λύσεις– άλλοθι των υποκαταστάτων που εγκλωβίζουν τους εξαρτημένους στη χρήση.

Σας καλούμε να ενώσετε μαζί μας τη φωνή σας στην κραυγή της αγωνίας μας για το μέλλον της απεξάρτησης, της ανθρωπιάς, της κοινωνικής αλληλεγγύης, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 8 το πρωί έξω από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011, 08:44


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα