Μεταλλική ράβδος για την θεραπεία της σκολίωσης

Μεταλλική ράβδος για την θεραπεία της σκολίωσης

Τέλος στη ταλαιπωρία χιλιάδων παιδιών βάζει μια μαγνητική ράβδος που τοποθετείται στην σπονδυλική στήλη, μεγαλώνει μαζί με τα οστά και θεραπεύει την σκολίωση.

Πρόκειται για μια επαναστατική μέθοδο, που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται στο Βασιλικό Ορθοπεδικό Νοσοκομείο του Λονδίνου από τον ορθοπεδικό Χιλάλι Νόορντιν. Ήδη μάλιστα έγινε εφαρμογή της νέας αυτής μεθόδου σε 40 ασθενείς, ανάμεσα στους οποίους είναι και η (εινονιζόμενη) 11χρονη Νατάσα Ράχμαν που για τον λόγο αυτό ονομάζεται στην Βρετανία ως "το βιονικό κορίτσι".

Το εντυπωσιακό είναι ότι μία μικρή τομή δύο εκατοστών, με γενική αναισθησία, φθάνει για να εμφυτευθούν μία ή δύο ράβδοι κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, πάνω στην οποία βιδώνονται. Η ράβδος εμπεριέχει έναν μαγνήτη ώστε να μπορεί ο γιατρός να προσαρμόζει το μήκος της με το εξωτερικό τηλεχειριστήριο.

Διαθέτει επίσης έναν αισθητήρα πίεσης, που ειδοποιεί το τηλεχειριστήριο όταν έχει φτάσει στο ιδανικό μήκος. Έτσι, το μήκος της ράβδου προσαρμόζεται ανάλογα με την ανάπτυξη της σπονδυλικής στήλης χωρίς να χρειάζεται νέα εγχείρηση.Η εγχείρηση διαρκεί τρεις ώρες και το παιδί μένει στο νοσοκομείο για μία εβδομάδα.

Πηγή:sigmalive
Eπιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011, 19:15


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Λίγο μετά τις 10.00 το πρωί το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τα θέματα στο μάθημα της Βιολογίας...