Χημικά στο Σύνταγμα-ένταση στα Προπύλαια

Χημικά στο Σύνταγμα-ένταση στα Προπύλαια

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011, 11:06
Συντονιστείτε στο web zougla radio και δείτε live τις κινητοποιήσεις

Εν μέσω επεισοδίων, προσαγωγών και τραυματισμών συνεχίζεται η διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας.

Διαδηλωτές εκσφενδόνισαν πέτρες με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με εκτεταμένη χρήση χημικών. Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας έχει γίνει αποπνικτική. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές ενώ σημειώθηκαν τραυματισμοί διαδηλωτών.Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν πάνω στην πλατεία Συντάγματος αλλά και στην οδό Γεωργίου Α' μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, καθώς και στη διασταύρωση Καραγιώργη Σερβίας και Σταδίου.Στις 13:20 ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να απωθήσει τον σιδερένιο φράχτη που είναι τοποθετημένος στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Για την απομάκρυνσή τους η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη χημικών. Στη συνέχεια, έγινε γενικευμένη χρήση χημικών στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος.


(Διαδηλωτές έκαψαν τη σημαία της ευρωπαϊκής ένωσης)

Ένταση επικράτησε νωρίτερα και στα Προπύλαια, με νεαρούς που επεχείρησαν να αποκολλήσουν μία κάμερα διαχείρισης της κυκλοφορίας της Τροχαίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές.

Κλειστοί, πάντως, οι περισσότεροι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, εξαιτίας των συλλαλητηρίων των συνδικάτων που αντιδρούν στην εργασιακή εφεδρεία και στα μέτρα της κυβέρνησης.

Από την Ομόνοια ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ (7.000 άτομα) με προορισμό τη Βουλή, ενώ από την πλατεία Κλαυθμώνος ξεκίνησε η πορεία της ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ (6.000 άτομα).
Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης, Αντώνης Μπιδέρης, Παναγιώτης Σαγκούρης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011, 14:27


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα