Βολιώτες μαθητές καταγγέλλουν και σοκάρουν

Βολιώτες μαθητές καταγγέλλουν και σοκάρουν

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011, 13:28
Μνήμες του παρελθόντος ξυπνούν οι καταγγελίες μαθητών των 2ου και 8ου Λυκείων Βόλου, τα οποία συστεγάζονται. Το πρωί της Παρασκευής κάποιοι προσπάθησαν να διακόψουν με βίαιο τρόπο την κατάληψη του ενός εκ των δύο εκπαιδευτηρίων και οι μαθητές τον καταγγέλλουν.

Μιλώντας στην κάμερα του e-Volos.gr, οι μαθητές αποκαλύπτουν ότι κάποιοι, οι οποίοι τους εκβίασαν και τους απείλησαν, προκειμένου να λήξουν την κατάληψη, με την χρήση τροχού, έσπασαν τις αλυσίδες και εισέβαλαν στο σχολείο καταπατώντας κατάφορα το δικαίωμά τους στην διαμαρτυρία έναντι της κυβερνητικής αδιαφορίας προς τα προβλήματά τους.

Η καταγγελία του μαθητή, ο οποίος ζήτησε να μην φανεί το πρόσωπό του, είναι ενδεικτική:


Οι μαθητές ένιωσαν την ανάγκη να εκφράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά στα σχολεία, αναφερόμενοι στην πληθώρα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, μην κρύβοντας την απαξίωση τους για το εκπαιδευτικό σύστημα.

Τα αιτήματά τους είναι συγκεκριμένα και αστεία, ναι, είναι αστεία και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα το υπουργείο και την κ. Άννα Διαμαντοπούλου. Αυτό τουλάχιστον αντιλαμβάνεται κανείς, ακούγοντας τους μαθητές και του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, τις φωνές των οποίων επίσης κατέγραψε η κάμερα του e-Volos.gr.

Δηλώνουν μπροστά στην κάμερα ότι κάνουν μαθήματα μέσα στο αμφιθέατρο.


Στο στόχαστρό τους έχουν μπει δύο συγκεκριμένοι κλάδοι, αυτός των πολιτικών, που τους χαρακτηρίζουν «λύκους» και αυτός των δημοσιογράφων, τους οποίους χαρακτηρίζουν «αποβράσματα» και «ρουφιάνους».


Τελικά μετά τις απαράδεκτες πιέσεις, οι μαθητές έληξαν τις καταλήψεις, με εξαίρεση αυτήν του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, του οποίου οι μαθητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.


Πηγή: e-volos.gr

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011, 13:28


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και...