Ασφυξία λόγω των σκουπιδιών

Ασφυξία λόγω των σκουπιδιών

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011, 18:37
Φίλιππος Καραμέτος
«Βουνά» σκουπιδιών έχουν σχηματιστεί ήδη γύρω από τους κάδους στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και όχι μόνο, με τη δυσωδία να είναι κάτι παραπάνω από έντονη!

Η κατάσταση θα επιδεινωθεί, καθώς η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, διαμαρτυρόμενη για τις απολύσεις, την εφεδρεία και τις μειώσεις μισθών.

Εκπρόσωπος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μιλώντας στο zougla radio, δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει την αποκομιδή των απορριμμάτων από «ευαίσθητα» σημεία, όπως σχολεία και νοσοκομεία, ωστόσο, όπως ανέφερε, «οι πολίτες θα πρέπει να δεχτούν τη συγγνώμη για την ταλαιπωρία, αλλά ο αγώνας θα πρέπει να συνεχιστεί».

Την ίδια ώρα, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων δήλωνε στο zougla radio ότι η κατάσταση είναι απελπιστική. Εάν η απεργία συνεχιστεί, η πρωτεύουσα θα μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο.


Να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Τρίτης υπήρξε νέα παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένης Ράικου, λόγω της δραματικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στους δρόμους με τη συσσώρευση των σκουπιδιών, αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα, η κα Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να εξακριβωθεί ο λόγος για τον οποίο δεν γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών. Στόχος της έρευνας είναι να εντοπιστεί εάν διαπράττονται και κυρίως από ποιους αξιόποινες πράξεις αυτεπαγγέλτως διωκόμενες, οι οποίες συνδέονται με την απειλή της δημόσιας υγείας.

Δείτε εικόνες που κατέγραψε ο ρεπόρτερ της zougla.gr Σωτήρης Σκουλούδης στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής:Δείτε εικόνες από το κέντρο της Αθήνας

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011, 19:04


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα