Θεσσαλονίκη: Mαταιώθηκε η παρέλαση - Aποχώρησε ο Κ. Παπούλιας

Θεσσαλονίκη: Mαταιώθηκε η παρέλαση - Aποχώρησε ο Κ. Παπούλιας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011, 10:20
Συντονιστείτε στο zougla radio

Σε κλοιό διαδηλώσεων βρίσκεται η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Μετά το «μπλόκο» των διαδηλωτών στη στρατιωτική παρέλαση, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, αποχώρησε από την εξέδρα των επισήμων. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Παπούλιας είπε πως δεν είναι δυνατόν να τον λένε προδότη, ενώ αγωνιζόταν και αυτός για την Ελλάδα το '40. «Λυπάμαι, γιατί είναι νέα παιδιά και αμαυρώνουν μια τέτοια μέρα».Συστάσεις προς τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Μπεγλίτης, με αφορμή την παρουσία διαδηλωτών οι οποίοι εμπόδισαν την έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

«Εδώ ξεφτιλιζόμαστε και σεις δεν κάνετε τίποτα. Αν σε 10 λεπτά δεν ανοίξει ο δρόμος, θα πάρω τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα φύγουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπεγλίτης.
Πολίτες προσέρχονται στην εκκλησία Κυρίλλου και Μεθοδίου. Αυτή την ώρα, στη Λεωφόρο Στρατού συγκεντρώνονται μοτοσικλετιστές εν δράσει και σκοπεύουν να κινηθούν προς τον χώρο της παρέλασης. Οπαδοί του Ηρακλή, εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», μέλη του «Άρδην» και πρωτοβάθμια σωματεία συγκεντρώθηκαν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων και έχουν καταλάβει το οδόστρωμα, εμποδίζοντας τα στρατιωτικά αγήματα.Μικροένταση μεταξύ μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων και της αστυνομίας σημειώθηκε λίγο πριν από τις 11:00. Μέλη των σωματείων προσπάθησαν να πλησιάσουν την εξέδρα των επισήμων με πανό, όμως εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.Με 3 κλούβες έχουν αποκλείσει τη Μ. Αλεξάνδρου οι αστυνομικοί, προκειμένου να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων. Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα, ενώ η παρέλαση δεν θα ξεκινήσει μέχρι να αποχωρήσουν από τον χώρο οι διαδηλωτές.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011, 12:35


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα