Απανωτά περιστατικά παράνομης υλοτομίας στο Πήλιο

Απανωτά περιστατικά παράνομης υλοτομίας στο Πήλιο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011, 09:36
Συνεχείς είναι οι καταγγελίες πολιτών προς την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας για παράνομη υλοτομία, κυρίως στο Πήλιο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η επιστροφή πολλών πολιτών στις ξυλόσομπες και η αύξηση των τζακιών έχουν κάνει ελκυστικό το «επάγγελμα» του λαθροϋλοτόμου και έτσι η ...αποψίλωση των δασών οργιάζει.

Πριν μερικές μέρες μάλιστα έγινε και ένα επεισόδιο στα Χάνια Πηλίου όπου πολίτης που διαμαρτυρήθηκε απειλήθηκε από λαθροϋλοτόμο και κυνηγήθηκε.

Οι δασικές υπηρεσίες αδρανούν προφασιζόμενες ότι δεν διαθέτουν οχήματα και βενζίνη. Για να κάνουν ελέγχους στις εισόδους της πόλης του Βόλου, από όπου περνούν συνεχώς, κυρίως Σαββατοκύριακα, τα καραβάνια των ξύλων, το κόστος της βενζίνης είναι λιγότερο από ένα ευρώ!!!

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας προκειμένου να αφαιρέσει κάθε πρόσχημα από τους δασικούς υπαλλήλους, προτίθεται να πληρώσει από δικά της χρήματα τα απαραίτητα καύσιμα για τη διενέργεια ελέγχων. Αν μάλιστα δεν διαθέτουν όχημα προτίθεται να τους διαθέσει και όχημα.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στο τέλος οι δασικοί δεν θα έχουν αντικείμενο δουλειάς, αφού δε θα υπάρχουν δάση!»

magnesianews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011, 09:39


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα