Κατασκευάζει πυρηνικό αντιδραστήρα η Β. Κορέα

Κατασκευάζει πυρηνικό αντιδραστήρα η Β. Κορέα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011, 07:04
Έτοιμη να θέσει σε λειτουργία πυρηνικό αντιδραστήρα στο έδαφός της είναι η Β. Κορέα, μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της ασιατικής χώρας KCNA.

«Πλησιάζει η ημέρα που ένας αντιδραστήρας ελαφρού ύδατος, θα λειτουργήσει στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, ο οποίος κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου με δικά μας κεφάλαια και τεχνολογία,», μετέδωσε το πρακτορείο KCNA.

Το πρακτορείο δεν έδωσε κανένα πιο συγκεκριμένο στοιχείο σχετικά με το πότε θα τεθεί σε λειτουργία αυτός ο αντιδραστήρας, όμως η αναφορά σε αυτή την πυρηνική εγκατάσταση περιλαμβάνεται σε ένα άρθρο που διαψεύδει τους αμερικανικούς και νοτιοκορεάτικους ισχυρισμούς σχετικά με την άσχημη κατάσταση της οικονομίας της Βόρειας Κορέας.

Το Νοέμβριο του 2010 η Βόρεια Κορέα είχε ανακοινώσει την κατασκευή μίας τέτοιας εγκατάστασης σε ένα αμερικανό επιστήμονα, το Ζίγκφριντ Χέκερ, ο οποίος επισκεπτόταν τη χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο Χέκερ, οι Αρχές της ασιατικής χώρας του είχαν πει ότι ο αντιδραστήρας κατασκευαζόταν στο πυρηνικό εργοστάσιο του Γιονγκμπγιόν και θα είχε ισχύ 25 με 30 μεγαβάτ.

Οι αντιδραστήρες ελαφρού ύδατος είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή πυρηνικών όπλων.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011, 07:04


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα