Ιταλία: Τζ. Αμάτο και Τζ. Λέτα στην κυβέρνηση Μόντι

Ιταλία: Τζ. Αμάτο και Τζ. Λέτα στην κυβέρνηση Μόντι

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011, 19:43
Ο Iταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός Μάριο Μόντι πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα το βράδυ ότι δέχεται να σχηματίσει κυβέρνηση, παρουσιάζοντας τη σύνθεσή της έως το πολύ αύριο το πρωί, σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές. Φήμες θέλουν να συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση ο σοσιαλιστής Τζουλιάνο Αματo και ο στενός συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι Τζάνι Λέτα.

Ο ιταλός οικονομολόγος συναντάται σήμερα το απόγευμα με εκπροσώπους γυναικείων οργανώσεων, νέων, δήμων και περιφερειών της χώρας, τα συνδικάτα και της Ένωση Βιομηχάνων Ιταλίας. «Ο κατάλογος των υπουργών είναι σχεδόν έτοιμος, στοχεύει στην ισχυρή στήριξη της πολιτικής», τόνισε ο γραμματέας του συνδικάτου Cisl, Ραφαέλε Μπονάνι, μετά την συνάντησή του με τον ιταλό πρώην επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό που δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί είναι αν εκτός από την μεγάλη πλειοψηφία τεχνοκρατών, ενταχθούν στην κυβερνητική ομάδα και κάποια πολιτικά πρόσωπα. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται ειδικότερα στα ονόματα του σοσιαλιστή Τζουλιάνο Αμάτο και του συνεργάτη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επί σειρά ετών υφυπουργού παρά τον πρωθυπουργό, Τζάνι Λέτα.

Το προοδευτικό Δημοκρατικό Κόμμα, όμως, συνεχίζει να αντιτίθεται σε αυτό το ενδεχόμενο.

Θεωρείται βέβαιο ότι η κυβέρνηση του καθηγητή του πανεπιστημίου Μποκόνι, Μάριο Μόντι θα έχει χρονικό ορίζοντα την άνοιξη του 2103 για να μπορέσουν, όπως ζήτησε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, «να εφαρμοσθούν όλες οι κύριες, αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Διαβάστε επίσης Ολοκληρώθηκαν οι επαφές Μόντι για τη νέα κυβέρνηση

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011, 20:58


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα