Προσεχώς… ρωσικό αεροπλανοφόρο στη Συρία

Προσεχώς… ρωσικό αεροπλανοφόρο στη Συρία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011, 07:22
Μπορεί η διεθνή κοινότητα να έχει αυξήσει την πίεσή της προς το καθεστώς της Συρίας προκειμένου να σταματήσει τη βίαιη καταστολή των διαδηλωτών στο εσωτερικό της, ωστόσο η Ρωσία συνεχίζει με διάφορους τρόπους να εκφράζει την υποστήριξή της προς τον πρόεδρο της χώρας, Bashar al- Assad. Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ιζβέστια, το αεροπλανοφόρο «Κuznetsov» θα αγκυροβολήσει μαζί με άλλα πολεμικά πλοία στο συριακό λιμάνι της Ταρσούς την Άνοιξη του 2012.

Όπως δηλώνουν Ρώσοι στρατιωτικοί, η κάθοδος των ρωσικών πλοίων στη Μεσόγειο δεν σχετίζεται με τη στρατιωτική και πολιτική κατάσταση στη χώρα και την ευρύτερη περιοχή, αλλά με την προετοιμασία για τις και τις προβλεπόμενες ασκήσεις στη Θάλασσα του Μπάρεντς στο Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό. Εξάλλου, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του ρωσικού στρατού το ταξίδι στη Συρία έχει προγραμματιστεί εδώ και ένα χρόνο.

Πάντως η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας φαίνεται να αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη συγκεκριμένη αποστολή, όπως αποκαλύπτει και η συμμετοχή στις ασκήσεις του Αρχηγού του Ρωσικού Επιτελείου Ναυτικού, ναυάρχου Vladimir Vysotskiy.

Ο στολίσκος από τη Βόρειο Θάλασσα θα ξεκινήσει τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου και θα μπει στη Μεσόγειο από το Γιβραλτάρ.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011, 07:22


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα