Πυρά Μ. Θεοδωράκη για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση

Πυρά Μ. Θεοδωράκη για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση συνασπισμού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «βγήκε από την ντουλάπα της ιστορίας ο σκελετός της πάλαι ποτέ Εθνικοφροσύνης».

Το ίδιο ανήσυχος δήλωσε και για τον κατακερματισμό και περιθωριοποίηση της Αριστεράς.

«Έχω ζήσει πάνω στο πετσί μου τη σαρκοβόρα φύση της εθνικοφροσύνης και το γεγονός αυτό μου δίνει το δικαίωμα να σας προειδοποιήσω ότι τώρα ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος από πριν… Γιατί τάχα η πρώτη θεαματική ενέργεια του νέου Μαύρου Μετώπου ήταν ο αποκεφαλισμός της στρατιωτικής ηγεσίας; Δείτε ακόμα την εικόνα της Βουλής. Από τη μια μεριά οι δυνάμεις που τις ενώνει ο φόβος και το μίσος τους για την Αριστερά. Κι από την άλλη μια Αριστερά περιθωριοποιημένη και κατακερματισμένη», ήταν μερικά από τα λόγια του κατά το 1ο Συνέδριο του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών στην Καβάλα.

Στο συνεδριο παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν, εκπρόσωπος από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νότης Μαριάς, οικονομολόγος και ιδρυτής του Μετώπου για τη Αυτοοργάνωση των Πολιτών ενάντια στο Μνημόνιο, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στέλιος Παπαθεμελής και ο Γιώργος Παπαπέτρου, παλιός φίλος του Μίκη, συναγωνιστής από την εποχή των Λαμπράκηδων.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011, 22:35


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα όπου πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Όλα ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να ανέβουν...