Μαζικές διαδηλώσεις στη Ρωσία

Μαζικές διαδηλώσεις στη Ρωσία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011, 00:12
Τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι εξέφρασαν το Σάββατο την αντίθεσή τους στο κυβερνών κόμμα της Ρωσίας, «Ενωμένη Ρωσία», ζητώντας από τον πρωθυπουργό της χώρας, Vladimir Putin, να προχωρήσει σε επανάληψη των βουλευτικών εκλογών της 4ης Δεκεμβρίου, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Κρατώντας εθνικές σημαίες φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης στην πρωτεύουσα, Μόσχα, την ίδια στιγμή που παρόμοιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε περίπου 50 άλλες πόλεις.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, 10.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στην Αγία Πετρούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας και μερικές χιλιάδες στη Σιβηρία και τα Ουράλια.

Από 3.000 έως 8.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Νοβοσιμπίρσκ (Σιβηρία), σύμφωνα με τις αποκλίνουσες εκτιμήσεις της Αστυνομίας και των διοργανωτών, ενώ σχεδόν 5.000 άνθρωποι στο Τσελιαμπίνσκ (Ουράλια).
Παράλληλα, τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης στο Εκατερινμπούργκ, κύρια πόλη των Ουραλίων.

Όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, πρόκειται για ένα κίνημα χωρίς προηγούμενο κατά του πρωθυπουργού της Ρωσίας που ανήλθε στην εξουσία το 2000, μεταπήδησε στην πρωθυπουργία το 2008 και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επανέλθει στο Κρεμλίνο τον ερχόμενο Μάρτιο. Η νίκη του στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές χαρακτηρίστηκε «πύρρειος» καθώς αν και επικράτησε έναντι των άλλων πολιτικών του αντιπάλων, τα ποσοστά του παρουσίασαν αισθητή μείωση.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011, 00:12


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα