Χιλιάδες μαθητές στο e-φροντιστήριο

Χιλιάδες μαθητές στο e-φροντιστήριο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011, 18:25
Στις 9 Δεκεμβρίου, όσοι μαθητές της Γ' λυκείου μπήκαν στο Ηλεκτρονικό Φροντιστήριο, την καινούργια ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνει ψηφιακά εκπαιδευτικά βοηθήματα, αντιμετώπισαν το πρώτο online διαγώνισμα Αρχαίων Ελληνικών.

Το διαγώνισμα περιελάμβανε εξεταστέα ύλη διδαγμένου κειμένου (τις 7 ενότητες του Πρωταγόρα) αλλά και αδίδακτο κείμενο, και ήταν διατυπωμένο κατά το πρότυπο των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων. Συνολικά 6 μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μαζί με διαγωνίσματά – τα οποία θα εισάγονται συνεχώς από εδώ και πέρα – περιλαμβάνονται σήμερα στη λίστα των νέων ψηφιακών βοηθημάτων, που έχουν στόχο να εξοικειώσουν τους μαθητές με τη διαδικασία των Εξετάσεων.

Λίγο καιρό μετά την έναρξη της λειτουργίας του, το Ηλεκτρονικό Φροντιστήριο , που ήταν μια ιδέα στην οποία επέμεινε ιδιαίτερα η Άννα Διαμαντοπούλου όταν αντελήφθη πως τα σχολικά φροντιστήρια που γίνονταν μέσω της ενισχυτικής διδασκαλίας δεν απέδιδαν τα αναμενόμενα – αναδεικνύεται στην πλέον επιτυχημένη προσπάθεια που υπουργείου Παιδείας και ταυτόχρονα τη λιγότερο δαπανηρή, να ενισχύσει τους μαθητές ενόψει εξετάσεων. Ήδη η ιστοσελίδα μετρά πάνω από μισό εκατομμύριο επισκέψεις.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011, 18:25


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα