Από 57.000 ευρώ το Volvo V60 Plug-in Hybrid

Από 57.000 ευρώ το Volvo V60 Plug-in Hybrid

Τον επόμενο μήνα θα λανσαριστεί στις ευρωπαϊκές αγορές το νέο V60 Plug-in-Hybrid, το πρώτο υβριδικό diesel αυτοκίνητο με τεχνολογία plug-in. Το νέο station μοντέλο της Volvo θα κυκλοφορήσει αρχικά σε Σουηδία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Αγγλία και Ελβετία, με την τιμή του να κυμαίνεται σε όλες τις χώρες περίπου στα 57.000 ευρώ.

Το V60 είναι το πρώτο στον κόσμο αυτοκίνητο που συνδυάζει πετρελαιοκινητήρα με υβριδική τεχνολογία και εξωτερική φόρτιση (plug-in). Μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά ηλεκτρικά μέχρι 50 χιλιόμετρα και μετά σε συνδυασμό των δύο (πετρελαιοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα), με τη συνολική ισχύ να φθάνει τους 285 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 640 Nm.

Η αυτονομία αγγίζει τα 1.200 χιλιόμετρα, η μέση κατανάλωση είναι στα 1,9 λίτρα ανά 100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων στα 49 γρ./χλμ..  Το σημαντικότερο όλων είναι ότι δεν χρειάζεται ο οδηγός να μεταβαίνει σε σταθμούς ανεφοδιασμού για τη φόρτιση του ηλεκτροκινητήρα, αφού μπορεί να φορτιστεί και μέσω κοινή πρίζας.  

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011, 12:27


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Ο Κλοντιάν Λεκοτσάι φαίνεται πως δεν είναι ένας απλός δολοφόνος και κοινός εγκληματίας. Σίγουρα, είναι κάτι παραπάνω, αφού για την εξάρθρωση της...