Σε λειτουργία το 2015 ο βασικός κορμός του Μετρό

Σε λειτουργία το 2015 ο βασικός κορμός του Μετρό

Περίπου 3,5 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα κοστίσει το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, όπως τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, ύστερα από την επίσκεψή του στο εργοτάξιο του σταθμού στην Αγία Σοφία.

Προσθέτοντας ότι εντός των ημερών κλειδώνει ο τελικός σχεδιασμός του έργου, ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι από το σύνολο του ποσού, που υπολογίζεται ότι θα κοστίσει το πρότζεκτ, 1,1 δισ. ευρώ αφορά στον βασικό κορμό του έργου των 9,6 χλμ. από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι την Πυλαία, ενώ 620 εκατ. ευρώ στοιχίζει η επέκταση του πρότζεκτ προς την Καλαμαριά, συμπεριλαμβανομένης και της προμήθειας του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Μάλιστα, ο κ.Μαγκριώτης εξέφρασε εκ νέου την ικανοποίησή του για τη στήριξη των αρμόδιων υπουργών, που συνετέλεσαν στο να ενταχθεί η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά, εντάσσοντάς το σε πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και εξασφαλίζοντας έτσι 518 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, ποσό ύψους 620 εκατ. Ευρώ υπολογίζεται ότι θα κοστίσει, σύμφωνα με τον υφυπουργό, η επέκταση του έργου προς τη δυτική πλευρά της πόλης.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, οι εξασφαλισμένοι πόροι ανέρχονται σήμερα σε 1,7 δισ. ευρώ και, όπως τόνισε, το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί πιθανόν από το 5ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, που θα χρηματοδοτήσει κυρίως Μέσα Σταθερής Τροχιάς και θα «ανοίξει» από την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012, 15:18


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΑRD για τους Τούρκους που καταφεύγουν στην Ελλάδα εξαιτίας του φόβου δίωξης στη χώρα τους αναφέρεται η...