Δικαίωση δανειολήπτριας από το Ειρηνοδικείο Χανίων

Δικαίωση δανειολήπτριας από το Ειρηνοδικείο Χανίων

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012, 20:24
Η υπ’ αριθ.344/2011 απόφαση έρχεται από το Ειρηνοδικείο Χανίων να δικαιώσει δανειολήπτρια δημόσιο υπάλληλο, μέλος της Ένωσης Καταναλωτών Χανίων, η οποία ένιωσε ξαφνικά τον τελευταίο καιρό να διαφοροποιείται το οικονομικό της «προφίλ» και να την «πνίγουν» τα χρέη, με αποτέλεσμα να θεωρήσει μονόδρομο την ένταξή της στον νόμο 3869/2010.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Καταναλωτών Χανίων:

«Η εν λόγω δανειολήπτρια είναι δημόσιος υπάλληλος, με μισθό 1.027,16./μήνα ,με τρία παιδιά ενήλικα, χωρισμένη και φιλοξενούμενη στην οικία των γονιών της, είχε χρέος σε τρεις Τράπεζες από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Δεν διαθέτει κανένα περιουσιακό στοιχείο, πλην το έσοδο από τον μισθό της.

Στην εξωδικαστική διαδικασία την συνέδραμε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, (βάσει του άρθρου 2 του Ν. 3869/2010), μέσω του Οικονομικοτεχνικού στελεχιακού δυναμικού της, όμως οι πιστώτριες Τράπεζες αρνήθηκαν να δεχτούν την προτεινόμενη ρύθμιση, με αποτέλεσμα η δανειολήπτρια να προχωρήσει στην κατάθεση αίτησης στο Ειρηνοδικείο, με τη νομική στήριξη της δικηγόρου των Χανίων κας Ράνιας Μπουρδάκη, συνεργάτη της Ένωσής μας.

Σημαντικό είναι ότι το δικαστήριο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, έκανε δεκτή την αίτηση της δανειολήπτριας δημοσίου υπαλλήλου, διέκρινε τη μη δόλια περιελθούσα αδυναμία της δανειολήπτριας, απέρριψε τις προτάσεις και τις ενστάσεις καταχρηστικής άσκησης δικαιώματος, με τις οποίες ισχυριζόταν ότι η δανειολήπτρια ανάλαβε υπέρμετρες υποχρεώσεις, γνωρίζοντας τις οικονομικές της δυνατότητες, με συνέπεια η αιτούμενη ρύθμιση των χρεών της να προκαλεί απώλεια σημαντικού μέρους των απαιτήσεών τους, των δύο αντιδίκων, αποφάσισε την καταβολή (48) δόσεων επί μια τετραετία, του ποσού 32.495,04 συγχρόνως δε, "κούρεψε" το χρέος , στο ποσό των 80.161,42 ευρώ, ‘’κούρεμα’’ κατά 70%. Συμπερασματικά η δανειολήπτρια έχει απαλλαγεί από το χρέος της κατά 80.161,42 ευρώ κατά 70%.

Τέλος θα θέλαμε ως Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων, να μοιραστούμε με όλους τους καταναλωτές, αφενός τη χαρά μας, αλλά και να μεταφέρουμε την ψυχική αγαλλίαση της ίδιας της δανειολήπτριας, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, και για μια ακόμα φορά να μεταφέρουμε στους υπερχρεωμένους πολίτες της χώρας μας, τη σιγουριά μας, πως η Ελληνική Δικαιοσύνη (κάνει ως πρέπει τα καθήκοντά της), στέκεται θεματοφύλακας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και την ευχαριστούμε, καλώντας σας να την εμπιστευθείτε, κάνοντας χρήση των διατάξεων του Νόμου 3869/2010, για να φύγετε από τον βραχνά της υπερχρέωσης, για να αρχίσετε μια νέα οικονομική και κοινωνική ζωή».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012, 20:53


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Οδηγία προς ναυτιλλομένους (Navtex), με την οποία «κλειδώνει» θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελόριζο, εξέδωσε η Άγκυρα...