Ανήσυχοι οι κάτοικοι στην Κρήτη

Ανήσυχοι οι κάτοικοι στην Κρήτη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012, 11:35
Συνεχείς μετασεισμοί, από 2,2 έως 3,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφονται μετά τον σεισμό των 5,2 που σημειώθηκε στις 03:33 στο ίδιο επίκεντρο με τον χθεσινό σεισμό, 71 χιλιόμετρα βόρεια του Ηρακλείου και 46 νοτιοδυτικά της Σαντορίνης.

Οι κάτοικοι του νησιού έχουν ανησυχήσει από τη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, ενώ την ίδια ώρα οι σεισμολόγοι επιμένουν ότι οι «δίδυμοι» σεισμοί δεν έχουν σχέση με τις δονήσεις που έχουν προκληθεί τελευταία στην περιοχή της Σαντορίνης, τονίζοντας παράλληλα ότι παρακολουθούν, εξετάζουν και καταγράφουν το φαινόμενο.

Επισημαίνουν, δε, ότι και σε άλλες περιπτώσεις έχουμε σεισμούς που δίνουν από το ίδιο εστιακό κέντρο σχεδόν ίδια μεγέθη και προσθέτουν ότι χρειάζεται ψυχραιμία και όχι πανικός.

Στον πρωινό σεισμό αποδίδονται, σύμφωνα με πληροφορίες, και δύο περιστατικά με μικροτραυματισμούς, λόγω πανικού. Στο Τυμπάκι, μια 65χρονη γυναίκα στην προσπάθειά της να βγει από το σπίτι της τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες, όπως επίσης και στο Ακρωτήρι, όπου ένας 34χρονος έπεσε από το κρεβάτι του και χτύπησε ελαφρά.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός 5,2R βόρεια της Κρήτης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012, 11:46


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα