Στην… κατάψυξη η Βουλγαρία

Στην… κατάψυξη η Βουλγαρία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012, 09:50
Ακόμη πιο χαμηλά έπεσε ο υδράργυρος σήμερα το πρωί στην Βουλγαρία, όπου από χθες καταγράφονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, στο σύνολο σχεδόν της χώρας. Η χαμηλότερη θερμοκρασία, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, παρατηρήθηκε στην πόλη Κνέζα, στη βορειοδυτική Βουλγαρία, όπου στις 05.00 τα ξημερώματα, το θερμόμετρο έδειχνε -29 βαθμούς Κελσίου. Θερμοκρασίες κάτω του -20 έδειχνε την ίδια ώρα το θερμόμετρο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ακόμη και στην πρωτεύουσα, Σόφια (-21).

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για πολικό ψύχος και σήμερα, με αρνητικές θερμοκρασίες-ρεκόρ. Ήδη, από χθες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sofia News Agency, σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας έχει κηρυχθεί «πορτοκαλί συναγερμός» εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών, ενώ έχει εκδοθεί και ξεχωριστή προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους σε τρεις περιοχές της χώρας: τη Βάρνα, το Μπουργκάς και το Ντόμπριτς.

Χθες, το θερμόμετρο στην πόλη Τσιπράν έδειξε -24 βαθμούς Κελσίου και στο Βιντίν -20, ενώ σε αρκετές ακόμη περιοχές, όπως οι Μοντάνα, Οριάχοβο, Σβίστοφ, Λόβετς και Βέλικο Τίρνοβο καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες από το 1961.

Η πρόβλεψη για τις επόμενες ημέρες κάνει λόγο για συνέχιση του πολικού ψύχους, με ένταση των ανέμων, αλλά και χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές. Οι αρχές συστήνουν στους πολίτες- ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους- να μένουν στο σπίτι και να μειώσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Το ίδιο ισχύει και για τους οδηγούς.


Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012, 10:28


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα