Γκρέμισαν αρμενική εκκλησία στην Τουρκία

Γκρέμισαν αρμενική εκκλησία στην Τουρκία

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012, 10:58
Τα συνεργεία του Δήμου Μαλάτειας, γκρέμισαν τον κοιμητηριακό ναό που ανοικοδομείται στο αρμενικό νεκροταφείο της συνοικίας Κίλτεπε (Kiltepe), στη Μαλάτεια. Πρόκειται για κτίσμα το οποίο θα χρησιμοποιούνταν για τελετές και θα στέγαζε ταυτόχρονα και τον Αρμένιο φύλακα των τάφων, αφού ελάχιστοι είναι οι Αρμένοι που κατοικούν πλέον στη Μαλάτεια, που άλλοτε ήταν μια καθαρά αρμενική πόλη.

Το κτίσμα, δωρεά του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Αρμενίων Μαλάτειας (Malatyalı Hayırsever Ermeniler Derneği, HAYDER), που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, αποτελούσε ανοικοδόμημα παλιού γκρεμισμένου κτίσματος, που στοίχισε 110 χιλιάδες λίρες Τουρκίας (50 χιλιάδες ευρώ), δωρεά του ως άνω συλλόγου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Malatya Haber, που αναδημοσίευσε η εφημερίδα Ραντικάλ, ο κοιμητηριακός ναός γκρεμίστηκε κατόπιν πίεσης της κοινωνίας της Μαλάτειας, μετά το θόρυβο που ξεκίνησε στην Τουρκία λόγω της ψηφοφορίας στη γαλλική Γερουσία, όπου ψηφίστηκε νόμος που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012, 11:02


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και...