«Φρένο» στην διακοπή ρεύματος λόγω χρέους

«Φρένο» στην διακοπή ρεύματος λόγω χρέους

Στο πλευρό του καταναλωτή στάθηκε ακόμη μία φορά η Δικαιοσύνη, καθώς με προσωρινή διαταγή δικαστήριο απαγόρευσε στη Δ.Ε.Η. να διακόψει την ηλεκτροδότηση σε γυναίκα, η οποία βρέθηκε «αδίκως», όπως υποστηρίζει, να οφείλει στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού περίπου 5.000 ευρώ.

Η γυναίκα, ιδιοκτήτρια διαμερίσματος επί της λεωφόρου Κηφισίας, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, σύμφωνα με την οποία «περί τα τέλη Μαρτίου 2009 παρέλαβα, μέσω ταχυδρομείου στην οικία μου επί της Λ. Κηφισίας, λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, που ανέγραφε ως τελικό ποσό πληρωμής 4.777 ευρώ. Λόγω της αδυναμίας μου να αντιληφθώ και να ανταποκριθώ σε ένα τόσο υπέρογκο λογαριασμό διαμαρτυρήθηκα στην εταιρεία, ζητώντας να εκδώσει νέο λογαριασμό με την πραγματική οφειλή».

Όπως τονίζει, στην προσπάθειά της να βρει τα αίτια εξαιτίας των οποίων ο λογαριασμός της Δ.Ε.Η. ήταν τόσο υψηλός, ανακάλυψε ότι το ποσό αυτό αφορούσε σε άλλη παροχή, η οποία ήταν στο όνομα μονοπρόσωπης εταιρείας, που κατά το παρελθόν διατηρούσε ο γιος της. Έτσι, αποφάσισε να καταθέσει, με βάση και προηγούμενους λογαριασμούς, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό των 200,31 ευρώ, που αντιστοιχούσε στη δική της παροχή, με αποτέλεσμα στα τέλη Μαΐου να λάβει νέο «μπουγιουρντί», ύψους 5.122 ευρώ.

Και καταλήγει στην αίτησή της: «Είναι προφανές πως καλούμαι να πληρώσω ανεξόφλητους λογαριασμούς μιας άλλης παροχής, και μάλιστα με απειλή διακοπής της δικής μου παροχής». Το Πρωτοδικείο Αθήνας, πάντως, λαμβάνοντας υπόψη την αναγκαιότητα της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, που θεωρείται αγαθό πρώτης ανάγκης, αλλά και την προστασία του καταναλωτή, προχώρησε στην έκδοση προσωρινής διαταγής υπέρ της ιδιοκτήτριας, μη επιτρέποντας στη Δ.Ε.Η. να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης του διαμερίσματος τουλάχιστον μέχρι να συζητηθεί και να αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι με την υπόθεση.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009, 10:52


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Συναγερμός σήμανε τα χαράματα στην Ελληνική Αστυνομία έπειτα από προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού...