Ομπάμα: Ισχυρές οι σχέσεις ΗΠΑ- Ελλάδας

Ομπάμα: Ισχυρές οι σχέσεις ΗΠΑ- Ελλάδας

Τη στενή συνεργασία των ΗΠΑ με την Ελλάδα σε σειρά θεμάτων επιβεβαίωσε ακόμη μια φορά ο Μπαράκ Ομπάμα, σε δηλώσεις που έκανε κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του νέου πρέσβη της Ελληνικής Δημοκρατίας Βασίλη Κασκαρέλη, στην Ουάσιγκτον.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, εξέφρασε την προσδοκία ότι θα συνεχισθεί «η στενή συνεργασία και η ισχυρή και άρρηκτη φιλία των δυο χωρών μας» και υπογράμμισε ότι οι δύο χώρες «έχουν μακρά κοινή ιστορία φιλίας που βασίζεται σε κοινές αξίες, κοινούς στόχους και αμοιβαία προσήλωση στη δημοκρατία και την ελευθερία».

Πρόσθεσε δε ότι ΗΠΑ και Ελλάδα συνεργάζονται σε πολλούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και ως μέλη της ευρωατλαντικής κοινότητας, ενώ τους συνδέουν οι δεσμοί των εκατομμυρίων Αμερικανών ελληνικής καταγωγής.

«Οι ΗΠΑ, ως μέλος του ΟΑΣΕ, είμαστε ευγνώμονες προς την Ελλάδα για την ικανότατη ηγεσία που ασκεί ως προεδρεύουσα χώρα του ΟΑΣΕ για το 2009», ανάφερε χαρακτηριστικά ο Μπαράκ Ομπάμα, σχολιάζοντας τον ρόλο της Ελλάδος ως προεδρεύουσας στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Αφού χαρακτήρισε τις διμερείς σχέσεις «ισχυρές» πρόσθεσε ότι προσβλέπει «στη συνεχή συνεργασία μας στις μεγάλες διεθνείς προσπάθειες του καιρού μας - την προστασία της δημοκρατίας και της ελευθερίας, την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009, 09:19


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα όπου πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Όλα ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να ανέβουν...