Ρωσία: Απεργία πείνας για τρία μέλη των Pussy Riot

Ρωσία: Απεργία πείνας για τρία μέλη των Pussy Riot

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012, 21:24
Τρία μέλη του ρωσικού πανκ συγκροτήματος Pussy Riot που κατηγορούνται για «χουλιγκανισμό» ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν απεργία πείνας για να καταγγείλουν την απόφαση του δικαστηρίου να τους δώσει διορία μόλις πέντε ημέρες για να εξετάσουν το φάκελο της υπόθεσής τους, μια «παράνομη» απόφαση σύμφωνα με τις ίδιες.

«Ανακοίνωσα ότι κάνω απεργία πείνας γιατί είναι παράνομο» να δοθεί τόσος λίγος χρόνος για την εξέταση μιας ογκώδους υπόθεσης, δήλωσε η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα στην προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης σε δικαστήριο του Ταγκάνσκι της Μόσχας. «Έως τις 9 Ιουλίου δεν είναι αρκετό για εμένα. Θα κάνω έφεση», πρόσθεσε η νεαρή γυναίκα που φορούσε ένα μπλουζάκι που έγραφε «No pasaran» (δεν θα περάσουν). Λίγο αργότερα, η Εκατερίνα Σαμούτσεβιτς και η Μαρία Αλεξίνα πήραν την ίδια απόφαση αφού το δικαστήριο τους έδωσε ανάλογη διορία για να προετοιμαστούν.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι αυτή η διορία «αρκεί για την ανάγνωση των εγγράφων».

Η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα και η Μαρία Αλιόκιν είχαν ήδη προαναγγείλει από τις 26 Μαρτίου ότι θα προβούν σε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενες για τις συνθήκες κράτησής τους.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012, 21:24


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα