Σύγκρουση πολεμικών αεροσκαφών

Σύγκρουση πολεμικών αεροσκαφών

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 16 Αυγούστου 2009, 18:20
Ένας πιλότος σκοτώθηκε και τουλάχιστον άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν δύο ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη τύπου Sukhoi Su-27 συγκρούστηκαν στον αέρα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το show αεροπορικών επιδείξεων, "Maks 2009", το οποίο είναι προγραμματισμένο να γίνει αύριο κοντά στη Μόσχα.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, τα αεροσκάφη συγκρούστηκαν στον αέρα και ενώ πετούσαν περίπου 5χλμ μακριά από το αεροδρόμιο Zhukovsky.

Δύο από τους πιλότους, που ανήκαν στην εκλεκτή ομάδα αεροπορικών ακροβατικών επιδείξεων Russian Knights, κατάφεραν να εκτοξευθούν εγκαίρως από τα αεροσκάφη τους και να προσγειωθούν με ασφάλεια στο έδαφος, αφού τα αλεξίπτωτά τους άνοιξαν κανονικά.

Ωστόσο, ένας τρίτος πιλότος δεν είχε την ίδια τύχη και σκοτώθηκε από την εναέρια σύγκρουση. Πρόκειται για τον 45χρονο Igor Tkachenko, βετεράνο στις επιδείξεις πολεμικών αεροσκαφών.

Επίσης, μια γυναίκα υπέστη σοβαρά εγκαύματα και άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, καθώς το ένα από τα δύο αεροσκάφη μετά από τη σύγκρουση έπεσε σε σπίτια κοντά στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δυστύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ολόκληρος ο στόλος αεροσκαφών τύπου Su-27 της Ρωσίας καθηλώθηκε στο έδαφος πριν από μερικούς μήνες, όταν υπήρξαν δύο ατυχήματα μέσα σε τρεις μέρες.

(Πρώτη καταχώρηση: 16 Αυγούστου 2009, 16:03)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 16 Αυγούστου 2009, 18:20


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα