Κύρκος: Ανάγκη «συνάντησης» ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ

Κύρκος: Ανάγκη «συνάντησης» ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009, 08:09
Γέφυρες προς το ΠΑΣΟΚ σε μια δύσκολη περίοδο για τον ΣΥΝ  ρίχνει με άρθρο του το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Λεωνίδας Κύρκος.

Ο πολύπειρος πολιτικός άνδρας επισημαίνει την "ανάγκη συνάντησης" των δύο μεγάλων δημοκρατικών ρευμάτων της ελληνικής κοινωνίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς σημειώνει ότι η συνάντηση των δύο χώρων πρέπει να είναι ανοιχτή σε όσους θα το επιθυμούσαν και στη βάση της ηθικής και πολιτικής ισοτιμίας.

«Αν δεν γίνει αυτό, βλέπω δύσκολο το μέλλον της δημοκρατικής μας προοπτικής» επισημαίνει ο κ. Κύρκος.

Σχολιάζοντας πρόσφατη συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου, ο Λεωνίδας Κύρκος προτείνει οι ιδέες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας και να διατυπωθούν και από τον ΣΥΝ συγκεκριμένες μεταρρυθμιστικές προτάσεις αναφορικά με τα πιεστικά προβλήματα της καθημερινότητας.

Σχετικά με την ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΝ, ο κ. Κύρκος αναγνωρίζει τα θετικά στοιχεία, αλλά εκφράζει την άποψη ότι έπεσε στους ώμους του μεγαλύτερο βάρος από αυτό που μπορούσε να σηκώσει.

Για τη συνύπαρξη Τσίπρα-Αλαβάνου σημειώνει χαρακτηριστικά: «Το δυαδικό σχήμα είχε όρια αντοχής. Στο βάθος καραδοκούσε ο ανταγωνισμός. Και εξερράγη με τρόπο που έθιξε τα βάθρα της δύναμης της Αριστεράς.»

Παράλληλα, εκφράζει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι δεν υπήρξε ουσιαστική συζήτηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών: «σιωπηρά αναβίωσε το βρικολακιασμένο απόφθεγμα μιας παλιάς ηγεσίας που οδήγησε στην καταβαράθρωση το πανίσχυρο κίνημα της Αριστεράς: 'Η γραμμή σωστή. Αποτύχαμε στην εφαρμογή της'.»

Κλείνοντας το άρθρο του ο Λεωνίδας Κύρκος αναφέρεται και στον Περικλή Κοροβέση, καλώντας τον να αντιληφθεί το μέγεθος της ύβρεως που εκστόμισε και να σταματήσει τον κατήφορο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009, 08:09


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και...