Εργάτες απειλούν να μολύνουν τον Σηκουάνα

Εργάτες απειλούν να μολύνουν τον Σηκουάνα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009, 15:56
Μία εξαιρετικά επικίνδυνη τοξική ουσία απειλούν να ρίξουν στο Σηκουάνα Γάλλοι εργάτες, που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να απολυθούν, αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους για επιπλέον αποζημιώσεις.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας μεταφορών με φορτηγά Serta, η οποία έχει την έδρα της στο χωριό La Vaupaliere της Νορμανδίας, στη βορειοδυτική Γαλλία, ζητούν έκαστος 15.000 ευρώ επιπλέον της ελάχιστης αποζημίωσης που προβλέπεται για τους απολυμένους εργάτες.

Έτσι, απειλούν να ρίξουν 8.000 λίτρα ενός τοξικού υγρού σε υπόνομο που καταλήγει στο Σηκουάνα. Πριν αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα, η Serta απαχολούσε περίπου 240 εργαζομένους. Ήδη έχουν περικοπεί 80 θέσεις εργασίας. Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, υπογράμμισε ότι οι εργάτες δεν θέλουν να πραγματοποιήσουν την απειλή τους και ότι την διατύπωσαν κυρίως για να προσελκύσουν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης στο πρόβλημά τους.

Είναι η τελευταία σε μία σειρά απειλών που έχουν προβεί φέτος Γάλλοι εργαζόμενοι σε εταιρείες που πλήττονται από την οικονομική ύφεση. Πριν λίγους μήνες,  εργάτες άλλων εταιρειών κράτησαν τους διευθυντές τους ομήρους στα γραφεία τους στη διάρκεια της νύκτας ή απείλησαν να ανατινάξουν εργοστάσια.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009, 15:56


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και...