Τρέλα πιάνει τους Γάλλους εργάτες στο ενδεχόμενο απόλυσης

Τρέλα πιάνει τους Γάλλους εργάτες στο ενδεχόμενο απόλυσης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009, 16:07
Γάλλοι εργάτες που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να απολυθούν, απείλησαν να ρίξουν μια τοξική ουσία στο Σηκουάνα, αν δε γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους για επιπλέον αποζημιώσεις, δήλωσαν συνδικαλιστές εκπρόσωποι.

Πρόκειται για την τελευταία σε μια σειρά απειλών και άλλων ενεργειών, με στόχο την προσέλκυση της προσοχής, στις οποίες έχουν προβεί φέτος Γάλλοι εργαζόμενοι σε εταιρείες που πλήττονται από την ύφεση. Σε άλλες περιπτώσεις, εργάτες κράτησαν διευθυντές εταιρειών στα γραφεία τους στη διάρκεια της νύκτας ή απείλησαν να ανατινάξουν εργοστάσια.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας μεταφορών με φορτηγά Serta, η οποία έχει την έδρα της στο χωριό Λα Βοπαλιέρ της Νορμανδίας, στη βορειοδυτική Γαλλία, ζητούν 15.000 ευρώ ο καθένας επιπλέον της ελάχιστης αποζημίωσης που προβλέπεται για τους απολυμένους εργάτες.

Απειλούν να ρίξουν 8.000 λίτρα ενός τοξικού υγρού σε υπόνομο που καταλήγει στο Σηκουάνα. Διατύπωσαν την απειλή τους, ώστε να συμπέσει με σημερινή συνεδρίαση δικαστηρίου, που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την πώληση ή το κλείσιμο της εταιρείας.

Πριν αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα, η Serta απασχολούσε περίπου 240 εργαζομένους. Ήδη, έχουν περικοπεί 80 θέσεις εργασίας σ' έναν πρώτο γύρο απολύσεων. Ο συνδικαλιστής εκπρόσωπος Ζαν-Πιερ Βιλμέν δήλωσε ότι υπάρχουν δύο προσφορές για την εξαγορά της Serta, όμως οι εργαζόμενοι περιμένουν ότι θα γίνουν και άλλες απολύσεις, ακόμη κι αν η εταιρεία πωληθεί.

Ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι οι εργάτες δε θέλουν να πραγματοποιήσουν την απειλή τους και ότι τη διατύπωσαν κυρίως για να προσελκύσουν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης στο πρόβλημά τους.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009, 16:07


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και...