Κάμερα κατέγραψε τον δράστη της επίθεσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Κάμερα κατέγραψε τον δράστη της επίθεσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2009, 13:10
Στο υλικό μιας κάμερας ασφαλείας του Χρηματιστηρίου Αθηνών έχουν επικεντρωθεί, τις τελευταίες ώρες, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό των δραστών της βομβιστικής επίθεσης, που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της zougla.gr, στο μικροσκόπιο των αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται τουλάχιστον έξι κασέτες από τις κάμερες ασφαλείας. Μόνο μία, όμως, έχει καταγράψει τον δράστη να παρκάρει το φορτηγάκι στην οδό Χρηματιστηρίου, να βγαίνει από το όχημα και να τρέπεται σε φυγή.

Από το video, τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ έχουν καταλήξει στον σωματότυπο του δράστη, όχι όμως και στο πρόσωπό του, καθώς φέρεται να φορά κουκούλα ή κράνος.

Αυτή την ώρα, άνδρες της ΕΛΑΣ συγκρίνουν το video με άλλα από παλαιότερες υποθέσεις, κυρίως του «Επαναστατικού Αγώνα», μήπως μπορέσουν να «δέσουν» τον δράστη.

Στο μεταξύ, ολοένα και περισσότερο πεπεισμένοι είναι οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται ο «Επαναστατικός Αγώνας».


Οι εκτιμήσεις σχετικά με το εκρηκτικό υλικό είναι ότι πρόκειται για μεγάλη ποσότητα ANFO. Ακόμη, οι αρμόδιοι υποθέτουν ότι το υλικό είχε τοποθετηθεί σε δοχεία ελαφράς κατασκευής, που καταστράφηκαν εντελώς από την έκρηξη, και όχι σε κομμένες φιάλες αερίου, όπως στην περίπτωση της Citibank, όταν η μεγαβόμβα των 125 κιλών δεν εξερράγη.

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", το προειδοποιητικό τηλεφώνημα που δέχτηκε από άγνωστο άνδρα ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER, αλλά και η Άμεση Δράση, για την έκρηξη έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, έγινε από το ίδιο καρτοτηλέφωνο, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί κατά την αποτυχημένη επίθεση εναντίον της τράπεζας Citibank στην Κηφισιά.

Μετά από έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ότι το καρτοτηλέφωνο βρίσκεται στην πίσω πλευρά του Πολυτεχνείου.

Στην πρόσφατη έκρηξη έξω από το Χρηματιστήριο Αθηνών χρησιμοποιήθηκε ένα κλεμμένο βαν, όπως και στην παλαιότερη απόπειρα κατά της τράπεζας Citibank. Το νέο στοιχείο είναι ότι και τα δυο οχήματα είχαν κλαπεί από τις περιοχές του Ζωγράφου και της Καισαριανής αντίστοιχα.

Και συγκεκριμένα, το μεν βαν εκλάπη στον κάθετο δρόμο που οδηγεί στο ΕΜΠ, το δε αυτοκίνητο από κεντρικό δρόμο της Καισαριανής, πλησίον της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2009, 13:10


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ξεκινά την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας...