Έχετε ένα νέο μήνυμα: «Πυρκαγιά!»

Έχετε ένα νέο μήνυμα: «Πυρκαγιά!»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2009, 09:02
Ένα πρωτοποριακό σύστημα προειδοποίησης για πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές πρότεινε η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώρια, το οποίο θα βασίζεται στη σταθερή και κινητή τηλεφωνία.

Σύμφωνα με αυτό, θα αποστέλλονται τουλάχιστον 100.000 μηνύματα στους κατοίκους μέσω των τηλεφωνικών τους συσκευών, που θα τους ειδοποιούν να εκκενώσουν άμεσα την περιοχή στην οποία βρίσκονται. Επίσης, το σύστημα θα μπορεί να εντοπίζει επιζώντες, αλλά και πιθανούς δράστες, εάν εξακολουθούν να βρίσκονται στην περιοχή.

Το σύστημα θα λειτουργεί σε περιπτώσεις πυρκαγιών, επιδημιών, πολιορκιών, κυκλώνα, τρομοκρατικών και βομβιστικών επιθέσεων, επιδρομών εντόμων σε καλλιέργειες, χημικών ατυχημάτων, πλημμυρών, θυελλωδών ανέμων και καταιγίδων.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το νέο μέτρο να έχει αναπτυχθεί και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο, οπότε αναμένονται πυρκαγιές, ενώ θα γίνει χρήση του σε όλες τις αυστραλιανές πολιτείες πλην της Δυτικής Αυστραλίας, η οποία θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί το ισχύον σύστημα για την ειδοποίηση πυρκαγιών.

Ωστόσο, οργανώσεις υπέρ των προσωπικών ελευθεριών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζουν πως θα πρέπει να βρεθεί ένα νομικό πλαίσιο κατάλληλο, ώστε να επιτραπεί η εφαρμογή του συστήματος προστατεύοντας παράλληλα τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2009, 09:02


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα