Έκοψε τα αυτιά του σκύλου του χωρίς νάρκωση και δημοσίευσε τις φωτό στο Facebook

Έκοψε τα αυτιά του σκύλου του χωρίς νάρκωση και δημοσίευσε τις φωτό στο Facebook

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009, 11:23
Στο εισαγγελέα Χανίων κατέθεσε μήνυση ο φιλοζωικός σύλλογος της περιοχής «Η Προστασία Των Ζώων», εναντίον του νεαρού Γιάννη Καντίρου από τα Σφακιά, που έχει σαν «χόμπι» να κόβει τα αυτιά από κουτάβια ράτσας pit bull, να τα εκπαιδεύει με τον πιο βάναυσο τρόπο, και στην συνέχεια να τα πουλάει.

Ο Γιάννης Καντίρος έκοψε με το ψαλίδι που κουρεύουν τα πρόβατα τα αυτιά ενός λευκού κουταβιού ράτσας pit bull, χωρίς να παρέχει στο ζώο οποιασδήποτε μορφής νάρκωση, και δημοσίευσε τις φωτογραφίες με το κουτάβι πνιγμένο στα αίματα στο προφίλ του στο Facebook.

Εκεί σχολίασε με καμάρι και προφανή τα ψυχολογικά του προβλήματα το επίτευγμά του και εξήγησε ότι ετοιμάζεται να το πυροβολήσει με αεροβόλο για να μάθει και να συνηθίσει. Τελικά, έβαλε και αγγελία για να πουλήσει το δύσμοιρο ζώο έναντι 350 ευρώ.

Μπορεί ο Γιάννης Καντίρος να θέλησε να σβήσει τα ίχνη του κατεβάζοντας τις φωτογραφίες από το διαδίκτυο, αλλά ευτυχώς πολλοί ήταν εκείνοι που κινήθηκαν εγκαίρως προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία εναντίον του.

Σύμφωνα με την κ. Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου είναι δυστυχώς μακρύς ο κατάλογος των «μεμονωμένων» περιστατικών κακοποίησης, που μόνο στην Κρήτη ξεπερνούν τα 1.000 κάθε χρόνο.

«Την ευθύνη για την δυσφήμηση της χώρας μας φέρει ακέραια η Πολιτεία και οι φορείς της για την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζει το θέμα της κακοποίησης των ζώων» εξηγεί στην zougla.gr.

Την επόμενη φορά που κάποιο pit bull επιτεθεί σε άνθρωπο, ας σκεφτούμε τι μπορεί να έχει τραβήξει στα χέρια ενός ανθρώπινου τέρατος.
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009, 11:23


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και...