Βγενόπουλος: Κατοχυρώσαμε τον τίτλο Μακεδονικές Αερογραμμές

Βγενόπουλος: Κατοχυρώσαμε τον τίτλο Μακεδονικές Αερογραμμές

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2009, 09:38
Μια πολύ σημαντική εξαγγελία έκανε από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος.

Στη διάρκεια τελετής, που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο με αφορμή την έναρξη των πτήσεων της Olympic Air, ο κ. Βγενόπουλος ανακοίνωσε ότι η MIG έχει στην κατοχή της κατοχυρωμένο διεθνώς σήμα με τον τίτλο Μακεδονικές Αερογραμμές.

«Έχουμε πάρει κωδικούς και κανείς δεν μπορεί να πετάξει με αυτό το όνομα», τόνισε ο κ. Βγενόπουλος.

Ο πρόεδρος της MIG είπε ότι θα δημιουργηθεί θυγατρική εταιρεία της Olympic Air με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με την ονομασία «Μακεδονικές Αερογραμμές», προκειμένου να καλυφθούν σύντομα οι επιχειρηματικές και τουριστικές ανάγκες της περιοχής.

Πρόσθεσε επίσης ότι την άλλη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με φορείς της Βόρειας Ελλάδος, προκειμένου να συζητήσουν διαδικαστικά θέματα, ενώ, όπως είπε, η νέα εταιρεία θα πετάξει σε λίγους μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες πτήσεις που θα κάνει η νέα εταιρεία θα είναι προς Γερμανία και Άμστερνταμ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Βγενόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής του Δημοσίου στην ΟΑ με μειοψηφικό πακέτο, σημειώνοντας ότι «θα υλοποιήσουμε το σχέδιό μας είτε μπει το Δημόσιο είτε όχι».

Ο πρόεδρος της MIG αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την αντιπαράθεση που έχει με την υπουργό Εξωτερικών, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ωστόσο ότι η ΟΑ θέλει υγιή ανταγωνισμό χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις από οικογενειακούς φίλους, συγγενείς και άλλους.  Επίσης επανέλαβε ότι ιδιοκτήτες της Ολυμπιακής δεν είναι η MIG, αλλά όλοι οι Έλληνες που τόσα χρόνια στηρίζουν αυτή την εταιρεία.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2009, 09:44


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η στρατηγική θέση της Τουρκίας δεν μπορεί να συνιστά άλλοθι για την ανοχή παραβατικής συμπεριφοράς, που αντιβαίνει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου υπογράμμισε η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής...