Υλικά από... σούπερ μάρκετ τα πυρομαχικά των "Πυρήνων"

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2009, 16:58


Με ρολόγια αγορασμένα από το… ΙΚΕΑ και αυτοσχέδια πυρίτιδα κατασκεύαζαν τις βόμβες-κατσαρόλες τα μέλη της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». Τα έγγραφα των εργαστηρίων της Αστυνομίας που αποκαλύπτει η zougla.gr, περιγράφουν παραστατικά την κατασκευή της περιώνυμης βόμβας- χύτρας, όσο και τα υλικά που διέθεταν για κατασκευή βομβών στο σπίτι του Χαλανδρίου. Ακόμη, όπως φαίνεται και στα έγγραφα, επιβεβαιώνεται πως στη συγκεκριμένη βόμβα που βρέθηκε στην ντουλάπα, δεν υπήρχαν αποτυπώματα, ενώ αντίθετα προσδιορίζεται με ακρίβεια ο εντοπισμός των αποτυπωμάτων των υπολοίπων καταζητούμενων, οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr και διαρροές από δικαστικούς κύκλους στις απολογίες τους, οι τέσσερις συλληφθέντες υποστηρίζουν:


Οι νεαροί οδηγούνται στον ανακριτή

Μυρτώ Παντέλογλου


Περιγράφει λεπτομέρειες της σχέσης της με τον Γιόσπα. Ισχυρίζεται ότι δεν διατηρούσε προσωπικές επαφές με τον Χατζημιχελάκη, καθώς τον έβλεπε πάντα μέσω του Γιόσπα.

Σχετικά με τη «γιάφκα», τη χαρακτηρίζει ως «ένα καθαρά φοιτητικό σπίτι», μια και κάθε φορά που το επισκεπτόταν, υπήρχε πολύς κόσμος μέσα. Επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του Γιόσπα ότι δεν είχε κλειδιά του σπιτιού του ξαδέρφου του. «Η μόνη μου σχέση με την υπόθεση είναι ο συναισθηματικός ερωτικός δεσμός με το Μάνο».
Από το εσωτερικό της γιάφκας στο Χαλάνδρι

Εμμανουήλ Γιόσπας


Ανέφερε λεπτομέρειες για τη γνωριμία του και τη σχέση του με τη Μυρτώ, την οποία και χαρακτηρίζει αρκετά στενή κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Ισχυρίζεται ότι δεν είχε ποτέ κλειδιά του σπιτιού του ξαδέρφου του, ενώ όσες φορές το επισκεπτόταν, ποτέ δεν υπέπεσε στην αντίληψή του κάτι ύποπτο στις συζητήσεις των παρευρισκόμενων που να αφορά σε εκρηκτικούς μηχανισμούς ή σύσταση τρομοκρατικών οργανώσεων. Παραδέχτηκε ότι ο Μασούρας με τον Χατζημιχελάκη γνωρίστηκαν μέσω αυτού, αγνοούσε όμως ότι ο πρώτος είχε τα κλειδιά του σπιτιού του δεύτερου.

Σχετικά με τις φωτογραφίες από τις σκάλες σπιτιών που βρήκε η Αστυνομία στο usb της Μυρτώς, ισχυρίστηκε ότι τις χρειαζόταν για τις ανάγκες μιας εργασίας του στη σχολή. Περιγράφει τη σχέση του με τον ξάδερφό του ως «όχι ιδιαίτερα στενή», καθώς συνήθως βρίσκονταν λόγω κοινής παρέας. Τέλος, ισχυρίζεται ότι περνούσε πολύ σπάνια από το δωμάτιο στο οποίο βρέθηκαν τα εκρηκτικά, ενώ ουδέποτε ασχολήθηκε με τη ρίψη των απορριμμάτων.Από το εσωτερικό της γιάφκας στο Χαλάνδρι

Παναγιώτης Μασούρας


Ισχυρίστηκε ότι κατείχε προσωρινά τα κλειδιά του σπιτιού του Χατζημιχελάκη, καθώς είχε παρκάρει εκεί τη μηχανή του, προκειμένου να την επισκευάσει στο συνεργείο που βρισκόταν απέναντι. Δεν ξαναπήγε σπίτι του από τη στιγμή που άφησε εκεί τη μηχανή του. Είχε τυπικά φιλική σχέση μαζί του, μια και δεν τον είχε συναντήσει περισσότερες από 5-6 φορές.

Τα 3.800 ευρώ που βρήκε η Αστυνομία κρυμμένα σπίτι του τα φύλαγε προκειμένου να αγοράσει μηχανή και του τα είχαν δώσει οι γονείς του. Παραδέχτηκε δε ότι είχε εκτοξευτήρα φωτοβολίδων, τον οποίο χρησιμοποιούσε το Πάσχα.

«Δεν γνωρίζω την οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς- Φράξια Μηδενιστών», δεν έχω καμία συμμετοχή σε αυτήν, ούτε καμία σχέση με τις κατηγορίες που μου αποδίδονται».

Από το εσωτερικό της γιάφκας στο Χαλάνδρι
Χαρίλαος Χατζημιχελάκης


Ισχυρίστηκε ότι δεν είχε δει ποτέ τον εκρηκτικό μηχανισμό που βρέθηκε σπίτι του, ενώ δεν θα τον αναγνώριζε και ως τέτοιο μια και δεν έχει γνώσεις για αυτούς τους μηχανισμούς.

Για το δωμάτιο στο οποίο βρέθηκε δε, εξηγεί ότι χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη, το οποίο είχε πολύ καιρό να επισκεφτεί, ενώ δεν καθαριζόταν και συχνά.

Δεν μπορεί καν να πιθανολογήσει ποιος έβαλε το μηχανισμό εκεί, ούτε υπέπεσε ποτέ κάτι ύποπτο στην αντίληψή του. Τη στιγμή την οποία κατηγορείται ότι πέταξε τον εκρηκτικό μηχανισμό στα σκουπίδια, βρισκόταν στην Πολυτεχνειούπολη σε προπόνηση. Επιβεβαίωσε δε την εκδοχή του Μασούρα ότι του έδωσε τα κλειδιά για να τον εξυπηρετήσει για το πρόβλημα που είχε με τη μηχανή του. Τονίζει τέλος: «Oυδεμία σχέση έχω με βίαιες ενέργειες και πράξεις, τις οποίες αποκηρύσσω και καταδικάζω από όποιον κι αν προέρχονται και εναντίον οποιουδήποτε κι αν στρέφονται».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2009, 18:54


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα