"Καζάνι" που βράζει η Ιερουσαλήμ

"Καζάνι" που βράζει η Ιερουσαλήμ

Χιλιάδες αστυνομικοί εξακολουθούν να είναι παραταγμένοι στην Ιερουσαλήμ, καθώς ένταση επικρατεί και σήμερα, λίγες μέρες μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στην Πλατεία των Τζαμιών και σε παλαιστινιακές συνοικίες.

Οι περιορισμοί που έχει επιβάλει η αστυνομία όσον αφορά στην πρόσβαση στην πλατεία αυτή, επίσης παραμένουν. Η είσοδος επιτρέπεται μόνον στους μουσουλμάνους άνω των 50 ετών, υπό την προϋπόθεση ότι είναι Άραβες πολίτες του Ισραήλ ή κάτοικοι της ανατολικής πλευράς της Ιερουσαλήμ, που προσαρτήθηκε στο Ισραήλ τον Ιούνιο του 1967.

Η αστυνομία έχει επίσης επιβάλει περιορισμούς στην πρόσβαση τους Εβραίους και τους χριστιανούς επισκέπτες. Σύμφωνα με τον Ισραηλινό εκπρόσωπο, η αστυνομική δύναμη έχει αναπτυχθεί για να εγγυηθεί την ασφάλεια στη διάρκεια θρησκευτικής πορείας, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο προσελκύοντας δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινούς και ξένους.

Η πορεία αυτή πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Γιορτής των Σκηνών, σε ανάμνηση της διαμονής των Εβραίων στην έρημο μετά την έξοδό τους από την Αίγυπτο.

Η πορεία θα περάσει από τις αραβικές συνοικίες της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2009, 11:39


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
«'Η μήπως κρύβονται σχέδια για Μεγάλη Αλβανία; Προς το παρόν κυριαρχεί κόντρα ανάμεσα στον Έντι Ράμα και τον Ίλιρ Μέτα. Ο αλβανός...