«Όχι» Ν. Χρυσόγελου σε πρόταση Παπανδρέου

«Όχι» Ν. Χρυσόγελου σε πρόταση Παπανδρέου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2009, 17:41
Απερρίφθη από το στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων Νίκο Χρυσόγελο πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να αναλάβει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Πράσινης Ανάπτυξης και Ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, η πρόταση έγινε σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν από 15 ημέρες στο Πήλιο, παρόντος του Κώστα Λαλιώτη.
Αναμένεται ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων.

Το παρασκήνιο και η απόφαση

Χρυσόγελος και Λαλιώτης είναι παλιοί γνώριμοι, αφού το στέλεχος των Ελλήνων Πράσινων είναι και στέλεχος της ΜΚΟ «Μεσόγειος SOS». Η συνεργασία της οργάνωσης με το Περιβάλλοντος και τον τότε υπουργό, τους έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσουν και μια πιο προσωπική σχέση.

Για το ραντεβού στο Πήλιο δεν γνώριζε πιθανότατα κανείς άλλος από τους δυο που συναντήθηκαν και το Γιώργο Παπανδρέου.
Αυτά που «ώθησαν» τον κ. Χρυσόγελο στην απόφασή του ήταν:

α. Οι αντιδράσεις των μελών και οπαδών των Οικολόγων-Πράσινων στη δημόσια συμπεριφορά του ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου και η υποψία ότι η επιτυχία του κόμματος «εκταμιεύεται» για προσωπικά οφέλη

β. Η περίπτωση Ευθυμιόπουλου (επιτυχής πορεία στις ΜΚΟ και την οικολογία, αποτελεσματικός υπουργός με πρόταση Σημίτη και μετά… «στα αζήτητα»)

γ. Η απόφαση του Νίκου Χρυσόγελου να επιμείνει στην επιλογή των Οικολόγων Πράσινων για συνεργασίες κομμάτων και όχι προσώπων, που θα επιβεβαιώσει στους πολίτες την αίσθηση ότι εμμένουν στους οικολογικούς στόχους τους.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2009, 19:07


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα