Πρωτοποριακό ελληνικό site τουριστικών υπηρεσιών δείχνει το... μέλλον

Πρωτοποριακό ελληνικό site τουριστικών υπηρεσιών δείχνει το... μέλλον

Σωτήρης Σκουλούδης
Η δημιουργία ενός πρωτοποριακού τουριστικού site από έναν Έλληνα της ομογένειας του Καναδά, αναμένεται σύντομα να αλλάξει τα πάντα στον τομέα των τουριστικών υπηρεσιών. Πρόκειται για το http://www.itravelfirst.com/ , μία πλατφόρμα η οποία παρέχει πληθώρα πολύτιμων πληροφοριών συνοδευόμενες με φωτογραφίες, video ακόμα και τοπική μουσική για 4 χώρες της Μεσογείου: Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία και Μάλτα.

Η πρωτοπορία έγκειται στο γεγονός ότι η βάση δεδομένων των πληροφοριών που περιλαμβάνεται προέρχεται στο μεγαλύτερο ποσοστό της από τους χρήστες, οι οποίοι μπορούν να στέλνουν τα κείμενά τους καθώς και το οπτικοακουστικό υλικό τους το οποίο θα «ανεβαίνει» στο site μέσα σε ένα 24ωρο. Η συμμετοχή αυτή των απλών χρηστών αναμένεται να μετατρέψει το Itravelfirst στην πιο ολοκληρωμένη και πολυσύνθετη πύλη τουριστικής (και όχι μόνο) ενημέρωσης ακόμη και για το τελευταίο χωριό της πατρίδας μας, το οποίο θα βρίσκει θέση σε μία πύλη η οποία ήδη έχει εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Η πραγματική καινοτομία όμως βρίσκεται αλλού: ολόκληρο το site θα είναι προσβάσιμο από τα κινητά τηλέφωνα (τρίτης και τέταρτης γενιάς) κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι ο ξένος τουρίστας ή ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να λαμβάνει τις πληροφορίες που θέλει (διαμονή, αξιοθέατα, φαγητό, ενοικίαση οχημάτων και πολλά άλλα) βρισκόμενος στο καράβι που ταξιδεύει ή ακόμα και λίγα λεπτά πριν καταφθάσει στον προορισμό του!


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009, 11:00


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Παρά τις ολονύχτιες έρευνες στην Κρήτη, η αγωνία για την τύχη των τεσσάρων αγνοουμένων, μελών οικογενείας, παρατείνεται...