Τα πρώτα επεισόδια έξω από το Υπουργείο Εργασίας

Τα πρώτα επεισόδια έξω από το Υπουργείο Εργασίας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009, 10:38
Οι εργαζόμενοι της ναυπηγεπισκευαστικής ζώνης Περάματος ήταν το πρώτο σωματείο που συγκρούστηκε με δυναμεις των ΜΑΤ μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, όταν οι διαδηλωτές ενημερώθηκαν πως η συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο απέβει άκαρπη. Οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα, τα δε ΜΑΤ να τους απομακρύνουν, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν "συγκρούσεις" σώμα με σώμα, όπως και χρήση δακρυγόνων από την πλευρά των αστυνομικών.Όπως δήλωσε στη zougla.gr ο Σωτήρης Πουλικογιάννης, πρόεδρος των συνδικάτων μετάλλου Περάματος, "ο υπουργός δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει κοινωνική πολιτική στην πλάτη της κυβέρνησης".

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι εδώ και μήνες δεν έχουν κάνει ούτε ένα μεροκάματο. Ζητούν έκτακτη οικονομική ενίσχυση και πρόσθετα μέτρα, ώστε να βγουν από το αδιέξοδο. "Είμαστε κάτω από τα όρια της ανέχειας. Δεν φεύγουμε αν δεν πάρουμε κάτι", δηλώνει.Οι διαδηλωτές έφτασαν νωρίς το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με μηχανοκίνητη πορεία.

Η οδός Πειραιώς παρέμεινε για αρκετές ώρες κλειστή στο ρεύμα ανόδου, από το ύψος της Σωκράτους, και στο ρεύμα καθόδου, από το ύψος της Ιεράς Οδού.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009, 19:46


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα