Νέο Fiat Sedici: εχθρός του καλού, το καλύτερο!

Νέο Fiat Sedici: εχθρός του καλού, το καλύτερο!

Νίκος Κορόβηλας
Το Fiat Sedici, ανανεώνεται τόσο αισθητικά, όσο και σε επίπεδο επιδόσεων. Οι εξωτερικές αισθητικές αλλαγές είναι εμφανείς στην εμπρός μάσκα, η οποία πλέον είναι σύμφωνη με την οικογενειακή ταυτότητα της Fiat. Διακριτικές επεμβάσεις υπάρχουν και στο εσωτερικό, με αλλαγές στον πίνακα οργάνων και το ταμπλό, αλλά και διαφορετικό σχεδιασμό για τα χειριστήρια του ηχοσυστήματος στο τιμόνι, που διαθέτουν πλέον και νέο φωτισμό. Παράλληλα ο υπολογιστής ταξιδιού έχει βελτιωμένη λειτουργικότητα και οι ενδείξεις του δεν βρίσκονται στο επάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας, όπου στο ανανεωμένο μοντέλο υπάρχουν τα κεντρικά ηχεία του ηχοσυστήματος, αλλά έχει μεταφερθεί στον πίνακα οργάνων. Επίσης, τα «μπράτσα» στο εσωτερικό των θυρών έχουν διαφορετικό design.

Νέος αέρας στον… εσωτερικό του κόσμο.Παράλληλα το νέο Fiat Sedici είναι αναβαθμισμένο και σε επίπεδο επιδόσεων, χάρη σε δύο νέους κινητήρες: έναν βενζινοκινητήρα 1.6 16V, με 120 ίππους και έναν diesel 2.0 16V Multijet, 135 ίππων. Και οι δύο κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές Euro5 και είναι σαφώς πιο οικονομικοί από πλευράς κατανάλωσης καυσίμου και πιο οικολογικοί σε εκπομπές ρύπων σε σχέση με τους κινητήρες που αντικαθιστούν.

Πάει παντού δεν κοστίζει μια περιουσία
Η έκδοση 4Χ4 (βενζίνης και πετρελαίου) προσφέρεται σε δυο επίπεδα εξοπλισμού, Dynamic και Emotion, ενώ ο βασικός εξοπλισμός παραμένει ως είχε μέχρι σήμερα. Ωστόσο στην έκδοση Emotion είναι διαθέσιμο σήμερα ένα νέο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, που μεταξύ άλλων προσφέρει οθόνη αφής 7 ιντσών με 3D λειτουργίες, δυνατότητα αναπαραγωγής video μέσω DVD Player και τηλεχειρισμό, λειτουργία TMC (Traffic Message Channel) για το GPS (όπου είναι διαθέσιμη προειδοποιεί τον οδηγό για τυχόν ατύχημα ή μποτιλιάρισμα που υπάρχει στη διαδρομή που έχει επιλέξει, προτείνοντάς του εναλλακτική διαδρομή), ηχοσύστημα CD/MP3/DVD Player, σύνδεση με i-Pod και μενού επιλογών i-Pod, λειτουργίες κινητού τηλεφώνου, χειριστήρια στο τιμόνι για τις λειτουργίες κινητού τηλεφώνου, ηχοσυστήματος και φωνητικής αναγνώρισης, υποδοχή κάρτας SD με σκοπό την αναπαραγωγή εικόνων και σκληρό δίσκο χωρητικότητας 40GB.

Η προσθιοκίνητη έκδοση 4Χ2 προσφέρεται μόνο με το επίπεδο εξοπλισμού Dynamic και είναι επίσης διαθέσιμη, τόσο με τον βενζινοκινητήρα, όσο και με τον πετρελαιοκινητήρα Multijet.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009, 12:23


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Την περασμένη Τρίτη αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης συμμετείχαν σε ευρείας κλίμακας...