Ο Χίτλερ ακόμα προκαλεί…

Ο Χίτλερ ακόμα προκαλεί…

«Διπλωματικό» επεισόδιο με αφορμή τη διαφήμιση μουσείου κέρινων ομοιωμάτων στην Ταϊλάνδη.

Η αφίσα που προκάλεσε απεικονίζει τον Αδόλφο Χίτλερ να χαιρετά ναζιστικά, ενώ η λεζάντα γράφει στα ταϊλανδέζικα: «Ο Χίτλερ δεν είναι ακόμη νεκρός».

Με αυτό τον τρόπο, το μουσείο Τισό, ήθελε να διαφημίσει το «παράρτημα» που ανοίγει στην Πατάγια, 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μπανγκόγκ. Κι όταν οι πρέσβεις του Ισραήλ και της Γερμανίας στην Ταϊλάνδη αντέδρασαν έντονα, χρειάστηκε να ζητήσει συγνώμη και να καλύψει τις προκλητικές αφίσες.

Ωστόσο η ζημιά είχε ήδη γίνει, καθώς από την ημέρα ανάρτησης της αφίσας έγιναν περισσότερες από 100 καταγγελίες και μια επιστολή διαμαρτυρίας από τον πρέσβη του Ισραήλ Γιτζάκ Σοχάμ.

«Η εικόνα του Αδόλφου Χίτλερ και το κείμενο από κάτω της δεν προσβάλλουν μόνο τους επιζώντες του Ολοκαυτώματος αλλά και κάθε άνθρωπο που απεχθάνεται τη ρατσιστική συμπεριφορά», ανέφερε η επιστολή του Σοχάμ προς το μουσείο. «Είναι εντελώς απαράδεκτο να προβάλλετε ένα τέτοιο τέρας, όπως ο Αδόλφος Χίτλερ», πρόσθεσε.

Αγανάκτηση εξέφρασε και ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ταϊλάνδη Χανς Σούμαχερ. «Αυτού του είδους η εντελώς ακαλαίσθητη διαφήμιση θα μπορούσε να πληγώσει πολλούς ανθρώπους», είπε σε επίσκεψή του στην περιοχή την περασμένη εβδομάδα. «Η Γερμανική πρεσβεία θα το εκτιμούσε εάν η αφίσα απομακρυνόταν το συντομότερο δυνατόν».

Ο διευθύνων σύμβουλος του μουσείου κέρινων ομοιωμάτων Τισό στην Ταϊλάνδη Σόμπορν Νακσουετρόνγκ δήλωσε ότι αυτή η διαφημιστική εκστρατεία θα συνεχίσει να αξιοποιείται, αλλά στη θέση του Χίτλερ θα προβληθούν άλλες ιστορικές προσωπικότητες.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2009, 08:44


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Ο Κλοντιάν Λεκοτσάι φαίνεται πως δεν είναι ένας απλός δολοφόνος και κοινός εγκληματίας. Σίγουρα, είναι κάτι παραπάνω, αφού για την εξάρθρωση της...