Χάος στο Δημόσιο με τα stage

Χάος στο Δημόσιο με τα stage

Stage, ένας όρος που εισήλθε εσχάτως στο λεξιλόγιο των Ελλήνων, καθώς απασχόλησε ιδιαιτέρως κατά την προεκλογική περίοδο με το γεγονός της ομηρίας δεκάδων χιλιάδων νέων, που απασχολούνται σε αυτά τα κοινοτικά προγράμματα ενοικιαζόμενης εργασίας ή όπως τα αποκαλούν "απόκτησης εργασιακής εμπειρίας".

Με μισθούς μικρότερους ακόμη και από αυτούς της γενιάς των 700 ευρώ, χωρίς επιδόματα και κυρίως δίχως ασφάλιση. 

Τώρα τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα για αυτούς τους νέους καθώς βρίσκονται στον «αέρα» μετά την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τον συγκεκριμένο θεσμό στο Δημόσιο.

Ενδεικτικό της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στα συγκεκριμένα προγράμματα είναι το γεγονός ότι κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό αυτών που εργάζονται  στο Δημόσιο καλύπτοντας επί το πλείστον πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με πολύ χαμηλό μισθό και χωρίς ασφάλιση.

Η κυβέρνηση δείχνει να αποκλείει τη λύση της μονιμοποίησης, επιλέγοντας την επιπλέον μοριοδότηση για τις προσλήψεις στο Δημόσιο αν και ακόμη δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις.

Ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος θα επισκεφθεί τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ και θα ζητήσει την πλήρη καταγραφή του αριθμού των νέων που εργάζονται στα συγκεκριμένα προγράμματα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009, 11:23


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα όπου πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Όλα ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να ανέβουν...