Μετανάστες θα προσλαμβάνονται στην ΕΛ.ΑΣ

Μετανάστες θα προσλαμβάνονται στην ΕΛ.ΑΣ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009, 17:44
Την πρόσληψη μεταναστών σε αστυνομικά τμήματα, οι οποίοι θα λειτουργούν ως διαμεσολαβητές με τους κρατούμενους αλλοδαπούς και μεταναστών 2ης γενιάς ως πολιτικό προσωπικό, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδη, κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της «Κίνησης Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασισιστική απειλή».

Επίσης ο υπουργός ανακοίνωσε την υποστήριξη των αστυνομικών τμημάτων σε «ευαίσθητες» περιοχές με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, την μεταφορά της αρμοδιότητας για παροχή πολιτικού ασύλου, από την Αστυνομία στο υπουργείο Εσωτερικών, τη σύσταση Ειδικού Γραφείου Καταγγελιών σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη και την τιμωρία όσων αστυνομικών «υποθάλπουν φασιστικά στοιχεία».
Οι εκπρόσωποι της «Κίνησης Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασισιστική απειλή» έθεσαν στον υπουργό το ζήτημα των αμφιλεγόμενων αιτίων του θανάτου ενός πακιστανού μετανάστη, το ζήτημα της της απαγωγής των 28 Πακιστανών, η οποία έχει «κολλήσει» στον Εισαγγελέα, το ζήτημα των κέντρων υποδοχής μεταναστών κ.ά.

Ο υπουργός ότι στο άμεσο μέλλον τα αστυνομικά τμήματα στις ευαίσθητες περιοχές θα υποστηρίζονται από κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, μετανάστες, ενώ μελλοντικά σε επίπεδο πολιτικού προσωπικού των αστυνομικών τμημάτων θα συμμετέχει και η δεύτερη γενιά. Η αρχή θα γίνει με το τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα, που άμεσα θα «υποστηριχθεί» από κοινωνικούς επιστήμονες και αλλοδαπούς, οι οποίοι θα λειτουργούν ως διαμεσολαβητές με τους κρατούμενους.

Σε ό,τι αφορά εν γένει τις αυθαιρεσίες της αστυνομίας, θα συσταθεί Ειδικό Γραφείο Καταγγελιών σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009, 18:04


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η πλειονότητα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο πιστεύουν πως ο καπιταλισμός στην παρούσα μορφή του κάνει περισσότερο...