Τα λόγια του Μωάμεθ στο δέρμα βρέφους;

Τα λόγια του Μωάμεθ στο δέρμα βρέφους;

Αναστάτωση επικρατεί στη μικρή κοινωνία του χωριού Krasno-Oktyabrskoye στο Νταγκεστάν, εξαιτίας ενός φαινομένου που οι τοπικές Αρχές δεν έχουν εξηγήσει μέχρι τώρα.

Στο δέρμα ενός μωρού ηλικίας εννιά μηνών εμφανίζονται επιγραφές του προφήτη Μωάμεθ γραμμένες στα αραβικά, κάτι που σύμφωνα με τη μητέρα του, συνέβη για πρώτη φορά μόλις λίγες ημέρες μετά από τη γέννησή του.

Η μητέρα του παιδιού, Madina Yakubova, είπε ότι το παιδί γεννήθηκε με ένα αιμάτωμα στο σαγόνι του και όταν αυτό έφυγε, εμφανίστηκε στη θέση του η λέξη «Αλλάχ».

Έκτοτε εμφανίζονται διάφορες επιγραφές του προφήτη Μωάμεθ στο δέρμα του παιδιού, οι οποίες μάλιστα δημιουργούνται μόνο κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, ενώ το παιδί ανεβάζει απότομα υψηλό πυρετό και κλαίει.

Οι επιγραφές εξαφανίζονται σταδιακά σε περίοδο τριών ημερών και μετά εμφανίζονται καινούργιες!
Ο ιμάμης του χωριού έκανε λόγο για «θεϊκά σημάδια», αλλά οι γιατροί δεν συμφωνούν. Η Ludmila Luss, τοπική ιατρός, είπε ότι η ιστορία είναι κατασκευασμένη από τους γονείς του μωρού και πως η εξήγηση είναι απλή.

Η Luss δήλωσε: «Μπορεί να χρησιμοποίησαν (οι γονείς) ερεθιστικές ουσίες στο δέρμα του μωρού, όπως αλάτι και πιπέρι ή άλλα φάρμακα, τα οποία προκάλεσαν δερματική ανάφλεξη και επιτρέπουν να αφήσει κάποιος κόκκινα σημάδια στο σχήμα αραβικών γραμμάτων πάνω στο δέρμα».

Εκτιμάει επίσης ότι ακόμα και αν δεν έγινε κάτι τέτοιο, υπάρχει η περίπτωση το παιδί να πάσχει από μια σπάνια πάθηση, τη δερματογραφία, η οποία έχει παρόμοια συμπτώματα.

Η Ludmila Luss πρόσθεσε σχετικά: «Μερικοί άνθρωποι που υποφέρουν από γαστρικές παθολογίες, έχουν εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα. Αν γράψεις κάτι πάνω στο δέρμα τους με ένα ξυλάκι για παράδειγμα, αυτό θα εμφανιστεί αργότερα μόνο του».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009, 19:05


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Σήμερα ξεκινά επίσημα η διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων εκ μέρους της Ελλάδας, καθώς στη Βουλή αρχίζει η συζήτηση με βάση την έκθεση...