Ξεκινά ο μαζικός εμβολιασμός για την νέα γρίπη στη Βρετανία

Ξεκινά ο μαζικός εμβολιασμός για την νέα γρίπη στη Βρετανία

Το πρόγραμμα του εθνικού εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) ξεκινά σήμερα στη Βρετανία με πρώτους τους εργαζόμενους στις υγειονομικές υπηρεσίες και αυτούς που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Περισσότεροι από 100 θάνατοι που σχετίζονται με την γρίπη έχουν καταγραφεί στη Βρετανία και οι μαζικοί εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν, την ώρα που αυξάνονται οι φόβοι για ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων, κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Το νοσοκομειακό προσωπικό είναι το πρώτο που θα εμβολιαστεί για να προστατευθεί από τυχόν προσβολή του από τον ιό και για πιθανή μετάδοση του στους ασθενείς. Στη συνέχεια θα εμβολιαστούν περίπου δύο εκατομμύρια εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών.

Στις ομάδες υψηλού κινδύνου περιλαμβάνονται τα βρέφη άνω των 6 μηνών, όλες οι έγκυοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Περίπου 11 εκατομμύρια Βρετανοί βρίσκονται στη σειρά για την πρώτη φάση του εμβολιασμού η πλειοψηφία των οποίων χρειάζεται μόνο μια δόση του εμβολίου.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009, 04:38


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Ραντεβού για νέες δυναμικές κινητοποιήσεις δίνουν για το ερχόμενο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, τα «Κίτρινα Γιλέκα» στη Γαλλία, καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση...