Βαρβαρότητα άνευ προηγουμένου

Βαρβαρότητα άνευ προηγουμένου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009, 15:09
Εβδομάδες τώρα επί της οδού Βυζαντίου 20 στην Ελασσόνα, οι περίοικοι και οι περαστικοί έγιναν μάρτυρες μιας βαρβαρότητας άνευ προηγουμένου.

Όπως είπαν οι γείτονες, στον συγκεκριμένο χώρο μία σκυλίτσα γέννησε τα κουτάβια της.

Τα δύστυχα κουταβάκια, κάποιοι «ενοχλημένοι» περίοικοι φρόντισαν να τα σκοτώσουν μαζί με την μητέρα τους, για να απαλλαχτούν από την ενοχλητική παρουσία τους.

Δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το έργο τους αφού άφησαν προφανώς χτυπημένο και έναν ακόμα ενήλικο σκύλο που υπήρχε εκεί.

Το ζώο ανάπηρο και ανήμπορο ξεψυχούσε σιγά-σιγά μέσα σε φριχτούς πόνους.

Δεν μπορούσε να κουνήσει τα πίσω πόδια, και λόγω της ασιτίας ουρλιάζοντας αργοπέθαινε αβοήθητο!!

Επανειλημμένα οι γείτονες απευθύνθηκαν στον δήμο Ελασσόνας, ώστε να μεριμνήσει, ως οφείλει, για το τραυματισμένο ζώο.

Δυστυχώς οι εκκλήσεις τους ήταν χωρίς αποτέλεσμα καθώς οι υπηρεσίες δηλώναν αναρμόδιες και παραπέμπαν όσους τηλεφωνούσαν στην κτηνιατρική υπηρεσία.

Ο κ. Απόστολος Βάλλας, εκδότης της τοπικής εφημερίδας «Η Έκδοση της Ελασσόνας» μιλώντας στην zougla.gr μας εξήγησε ότι έμαθε για την τύχη του ζώου τελευταία στιγμή, ενώ ο σκύλος βασανιζόταν έτσι επί εβδομάδες.

Προσπάθησε να βρει κάποια λύση. Τάισε μαζί με άλλους το ζώο και αναζήτησαν χώρο φιλοξενίας. Δυστυχώς ήταν πλέον πολύ αργά.

Ο σκύλος δεν άντεξε.
 
Πυκνά-συχνά, όλοι μας, πολίτες, μέλη αυτής της κοινωνίας, φορείς κοινωνικοί, πολιτιστικοί, πολιτικοί, εκκλησιαστικοί, δοθείσης ευκαιρίας, ζωνόμαστε τον φιλανθρωπικό μας μανδύα και με στεντόρεια φωνή διακηρύσσουμε πόσο φιλεύσπλαχνοι είμαστε πόσο νοιαζόμαστε για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, και πόσο εργαζόμαστε για να κάνουμε καλύτερη την κοινωνία!!

Δηλαδή επί της ουσίας μηδέν!

Όταν μια ολόκληρη κοινωνία δεν έχει την ικανότητα, την ευαισθησία, να περιθάλψει ένα ανήμπορο ζώο ή ακόμα-ακόμα να θέσει τέλος στο ανείπωτο μαρτύριο του, τότε για πια ιδανικά μιλάμε;

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος μιλώντας στην zougla.gr μας διαβεβαίωσε ότι «κανείς δεν έχει επικοινωνήσει με τον δήμο για αυτό το θέμα». 

Πηγή: ekdosi.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009, 15:46


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα