Πρωτιά στην αιολική ενέργεια για την Ισπανία

Πρωτιά στην αιολική ενέργεια για την Ισπανία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009, 10:59
Νέο ρεκόρ παραγωγής σημείωσαν τα αιολικά πάρκα της Ισπανίας το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, κατορθώνοντας να καλύψουν κατά το ήμισυ τις ανάγκες της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια. Σε αυτό, βέβαια, συνέβαλαν και οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν ακατάπαυστα, μεγιστοποιώντας σε πολύ μεγάλο βαθμό την αποδοτικότητα των ανεμογεννητριών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, την Κυριακή το πρωί οι ανεμογεννήτριες της χώρας κάλυψαν το 53% της συνολικής ζήτησης σε ηλεκτρισμό φτάνοντας στο σημείο να παράγουν μέχρι και 11,5 GW, ενώ η δυναμική τους φτάνει στην καλύτερη περίπτωση τα 18 GW.

Το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ είχε φτάσει στο 44% την προηγούμενη εβδομάδα. Χάρη στην απόδοση των ανεμογεννητριών το Σαββατοκύριακο το ισπανικό δίκτυο διέθετε περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από αυτή που χρειαζόταν για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα προηγούμενα χρόνια, όταν επικρατούσαν παρόμοια καιρικά φαινόμενα συνήθως οι ανεμογεννήτριες ετίθεντο εκτός λειτουργίας για ένα μικρό χρονικό διάστημα για λόγους ασφάλειας.Ωστόσο, σήμερα τα αποθέματα ενέργειας κατά βάση εξάγονται ή χρησιμοποιούνται στους υδροηλεκτρικούς σταθμούς.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009, 11:01


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και...