«Δε θα μεταλλαχθεί το κόμμα μας»

«Δε θα μεταλλαχθεί το κόμμα μας»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009, 20:45
Στο Νέο Ηράκλειο μίλησε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε ξανά για ενότητα και για σύγχρονες κεντροδεξιές αντιλήψεις, ενώ δεν παρέλειψε να απαντήσει στην Ντόρα Μπακογιάννη.

«Βλέπω στα μάτια σας την εντολή της ενότητας», είπε ο κ. Σαμαράς, «την εντολή να προχωρήσει μπροστά αυτή η παράταξη και να γίνει και πάλι ικανή να κυβερνήσει.

Σε κάθε μέρος της χώρας, αυτό το ρυάκι έχει ήδη γίνει ποτάμι. Το ποτάμι, η βάση μας, πρέπει να πάει στις κάλπες. Πρέπει να ψηφίσει».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για το στείρο κυβερνητισμό, τον οποίον κατονόμασε ως την αιτία που η Νέα Δημοκρατία έχασε στις εκλογές με τόσο μεγάλη διαφορά.

«Μιλάω και για τις διαχρονικές αξίες αλλά και για τις πιο σύγχρονες κεντροδεξιές αντιλήψεις. Ο στείρος κυβερνητισμός μας χαντάκωσε. Πρέπει να αποφύγουμε τη διαχειριστική μιζέρια. Δεν πρέπει να αφοπλιστούμε ιδεολογικά, αλλιώς θα συρρικνωθούμε. Η σιωπή των ιδεών είναι ουσιαστικά η σιωπή των αμνών. Λέμε όχι στη σιωπή των ιδεών! Η ιδεολογική ηγεμονία είναι εφαρμοσμένη συνταγή σε όλα τα σύγχρονα κεντροδεξιά κόμματα. Μιλώντας για την ιδεολογική μας ταυτότητα δεν προωθώ την περιχαράκωση. Προωθώ την επέκταση της επιρροής μας παντού. Δε θα αφήσουμε να μετακινηθεί η Ν.Δ. Δε θα γίνουμε το κόμμα των μεταλλαγμένων».

Δεν έλειψαν οι αιχμές σε όσους επιτέθηκαν στον κ. Σαμαρά για τη συμμαχία του με τον Δ. Αβραμόπουλο.

«Η σύγκλισή μου με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο κάποιους ενόχλησε. Δεν συμπίπτουμε σε όλα, συμπέσαμε στα πιο βασικά. Έχουμε ευθύνη στην παράταξη για την ενότητά της. Μπορούμε να την κατοχυρώσουμε και την κατοχυρώνουμε καθημερινά. Όσο προσπαθούν να τραυματίσουν την προσπάθειά μας με προσωπικούς υπαινιγμούς δεν ενοχλούν εμάς, θυμώνουν τον απλό κόσμο της παράταξης! Τον κόσμο που ζητάει μόνο ένα: Ενότητα! Αληθινή Ενότητα! Δε μειώνουν την απήχηση των προτάσεών μας. Την ενισχύουν. Δε θα μας εκτρέψουν στην πόλωση. Σχεδιάζω τη μεγαλύτερη και καλύτερη Ν.Δ., στην οποία χωράνε όλοι.Όποιον κι αν ψήφισαν. Δεν αισθάνομαι ότι έχω εσωκομματικό αντίπαλο. Αντίπαλός μου είναι η ήττα», τόνισε ο Α. Σαμαράς.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009, 20:45


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Δεν πέρασε ούτε ένα 24ωρο από τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν...